23 Eylül 2024 Pazartesi

1 Mayıs'ta halklar miting alanlarında buluştu

Türkiye'nin birçok kentinde 1 Mayıs alanına akın eden binler, taleplerini haykırdı. 

İşçi ve emekçiler, kadınlar, gençler, LGBTİ+'lar, emekliler Türkiye'nin birçok kentinde 1 Mayıs meydanlarına akın etti. Miting alanlarında iktidarın savaş ve sömürü siyasetine, rant ve talan politikalarına dikkat çekilirken, birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

ADANA
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Çukurova Bölge Temsilciliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Adana Tabip Odası ve Adana Barosu'nun çağrısıyla Kasım Gülek Köprüsü'nde bir araya gelen çok sayıda kişi Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Emekçiler, "Yaşasın 1 Mayıs. Biji yek gulan", "İş, barış, adalet, özgürlük", "Biz Gezici onlar gidici", "İşsizliğe, yoksulluğa karşı mücadeleyi büyüyoruz" ve "1 Mayıs birlikte değiştireceğiz şimdi kazanma zamanı" ve "1 Mayıs haramilerin düzenini değiştireceğiz" pankartlarını taşıyarak, "Yaşasın 1 Mayıs. Biji Yek Gulan", "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarıyla barış,iş, emek ve adalet taleplerini haykırdı.

EMEKLİ-SEN VE EYT DERNEĞİ, EMEKLİLİK HAKLARINI İSTEDİ
Binlerce işçi ve emekçi; ekonomik krize, zamlara ve her gün artan işsizliğe karşı alanda yerini aldı. Halk ise artan gıda fiyatları ve zamların geri alınmasını talep etti. DİSK Emekli-Sen ile yan yana yürüyen EYT Derneği emeklilik hakları için yürüdü. Emekliler insanca yaşayacak ücretler talep ettiler.

İNŞAAT İŞÇİLERİ KENDİ PANKARTLARIYLA MİTİNGE KATILDI
İnşaat işçileri kendi pankartları ile mitinge katıldı. HDP kortejinde kent vekilleri Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz ile Barış Anneleri, TJA ve çok sayıda kişi yer alıp sık sık, "Biji Serok Apo", "Biji berxwedana zindana", "Selam selam İmralı'ya bir selam" ve  "Biji berxwadana Avaşin ve Zap" sloganlarını atıp, PKK Lideri Abdullah Öcalan'in fiziki özgürlüğünü isteyip, Avaşin ve Zap direnişini selamladı.

'BİRLEŞEREK, GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
Yürüyüş Uğur Mumcu Meydanı'nda sona erdi. Burada düzenlenen miting devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu açılış konuşmasında; ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi ve borçlanma derken ülkede insanca yaşamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlaştığını vurguladı.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Yeşil Kablan da 1 Mayıs'ın emek, barış, direniş, adalet, isyan, eşitlik, laiklik, özgürlük, demokrasi, dayanışma ve umut olduğunu ifade etti.  Kablan, "Bu düzen böyle gitmez birlikte değiştireceğiz" dedi.

HATİMOĞULLARI, SAVAŞA VE HASTA TUTSAKLARIN DURUMUNA DİKKAT ÇEKTİ
HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin kitleyi selamlayarak, 1 Mayıs'larını kutladı. Hatimoğulları, Türkiye'nin KDP işbirliğiyle Federe Kürdistan Bölgesi'ne yönelik başlattığı işgal saldırılara tepki göstererek, "Bu savaşla seçimi planlıyor. Savaş değil, barış istiyoruz" dedi. Hasta tutukluların durumuna dikkat çekip serbest bırakılmalarını isteyen Hatimoğulları, iktidarın politikalarına karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

Miting halaylarla son buldu.

AYDIN
Aydın'da 1 Mayıs mitingi için Zafer Meydanı'nda buluşan çok sayıda kişi Atatürk Kent Meydanı'na yürüdü. Burada düzenlenen mitingde konuşan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Demir, emekçilere yönelik yaşanan baskı ve sömürüye karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

'UMUDU BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Aydın'ın Didim ilçesinde ise Belediyenin önünden Kent meydanına yüründü.  Mitingde geçen haftalarda Eğitim Sen üyesi 3 öğretmenin sürgün edilmesi protesto edildi. Eğitim Sen Didim Baştemsilcisi Belkıs Kahraman ve Disk Genel-iş üyesi Mert Çakı tarafından ortak basın bildirisi okundu. Sendikal mücadeleden toplu sözleşme hakkına, zamlardan iktidarın baskılarına kadar tüm saldırılara karşı ortak mücadele çağrısı yapılan açıklamada, "Onların her türlü ayak oyunlarına, baskılarına, zulümlerine rağmen umudu büyütmeye devam edeceğiz" denildi. 

ANTALYA
Antalya 'da 1 Mayıs on binlerin katılımıyla kutlandı. Aydın Kanza Parkında toplanan sendika, dernek, parti ve taraftar gruplarından oluşan kortejler buradan Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Kortejlerin tamamının alana girişinin ardından Cumhuriyet Meydanında miting gerçekleşti.

KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, adaletin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı, hak aramanın yasaklandığı bir ülkenin emekçileri ve işçileri olduklarını söyleyerek, "İnsanca yaşamı, adaleti, demokrasiyi, Laik, barış içerisinde kardeşçe, özgürce yaşadığımız ülkeyi birlikte kuracağız diyor, KESK adına hepinizi saygı, sevgi, mücadele ve dayanışma duygularımızla selamlıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs" dedi.

BALIKESİR
Balıkesir'de de iki ayrı 1 Mayıs mitingi düzenlendi. Kent merkezinde düzenlenen miting için Çarşamba Pazarı'nda toplanan yüzlerce yurttaş 100. Yıl Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüdü. "İş, Ekmek, Özgürlük", "Yaşasın 1 Mayıs" gibi sloganların atıldığı yürüyüş Balıkesir Atatürk Stadı karşısında bulunan alanda son buldu. Burada miting yapıldı.

Bandırma ilçesinde ise İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) iskelesi önünde toplanan yüzlerce kişi, Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Bandırma Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İlyas Satırlı, yaşanan ekonomik krize dikkati çekerek, AKP iktidarının ülkeyi siyasi krize sürüklediğini vurguladı.

Edremit'te Vergi Dairesi önünde bir araya gelen çok sayıda kişi; "Krizin yükü sermayeye", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz", "Yaşasın 1 Mayıs, Alanlardayız", "Faşizme karşı omuz omuza", "birleşe birleşe kazanacağız", "Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Binlerce kişinin katıldığı miting son yılların en coşkulu ve kitlesel 1 Mayısı oldu. Düzenleme komitesi adına Ceyda Uzunkaya 1 Mayıs ortak metnini okudu. Miting, Suavi konseriyle sona erdi.

BURSA
Bursa'da 1 Mayıs mitingi için Altıparmak Caddesi'nde siyasi partiler, dernek ve sendikalarla çok sayıda kişi toplandı. Halaylar ve sloganlar eşliğinde coşkuyla kutlanan 1 Mayıs'ta, Gezi davasında tutsak edilenler selamlandı, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı yükseldi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), yürüyüşte "Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın devrim ve sosyalizm" yazılı pankart açtı. Yürüyüşte iktidarın savaş politikalarına tepki gösterilirken, tutsaklarla dayanışma çağrısı yapıldı. 

DENİZLİ
Denizli'de de Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Merkezefendi ilçesi Çınar Meydanı'nda buluşan halk, mitingin yapılacağız Ulus Caddesi ile Tokat Caddesi kavşağına yürüdü. 

Etkinlikte, sendika ve işçi temsilcilerinin konuşmalarının ardından konser verildi.  Mitingde taşerona karşı ayrımsız kadro, zorunlu emekliliğin kaldırılması taleplerinin yer aldığı dövizler taşındı. 

Belediye-İş üyesi işçiler ise barış, demokrasi ve güven dolu bir gelecek talebiyle yürüdü.

DÜZCE
Düzce'de Belediye binası önünde buluşan çok sayıda kişi sloganlar eşliğinde yürüdü. Devrim şehitleri anısına saygı duruşunun ardından Eğitim Sen Düzce Temsilcisi Fevzi İpek ortak basın metnini okudu.

Mitinge, DİSK Lastik İş, KESK'e bağlı Eğitim Sen ve SES, Birleşik Kamu İş, Makine Mühendisleri Odası, CHP, SOL Parti, EMEP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üye ve yöneticileri katıldı.

ESKİŞEHİR
Eskişehir'de Atatürk Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'nda buluşan sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi partiler buradan Odunpazarı Meydanı'na yürüdüler. Mitinge DİSK, KESK, TMMOB, EBTO, Halkevleri, CHP, EMEP, ESP, HDP, İKP, SOL Parti, TİP, TKH ve TKP katıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), "Kahrolsun kapitalizm yaşasın sosyalizm" yazılı pankartla yürüyüşte yerini alırken, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ise "Geleceksizliğe karşı gençlik devrimin safına" pankartını taşıdı. 

Odunpazarı'ndaki mitingde tertip komitesi adına konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, 1 Mayıs'a işçi ve emekçilerin açlık ve sefaletin pençesinde hazırlandıklarını söyledi. Bu düzenden kurtuluşun mücadeleden geçtiğini vurgulayan Ayaz, "Bu zorba iktidar gidene kadar mücadele edeceğiz" dedi. "Bu düzen böyle gitmez" diyerek konuşmasını sürdüren Ayaz, "İktidar sürekli olarak içeride ve dışarıda düşmanlar yaratıyor. Yukarıdan aşağıya şovenizmi, ırkçılığı, mezhepçiliği, göçmen düşmanlığını kışkırtıyor. Ülkemizin ve halkımızın geleceğini bu politikalarıyla tehdit ediyor." dedi.

GİRESUN
Giresun'da KESK Şubeler Platformu'nun düzenlediği 1 Mayıs kutlamasında konuşan SES Giresun Temsilciliği Eşbaşkanı Gökhan Topal; "Bir taraftan üst üste gelen zamlar, diğer taraftan demokrasinin, adaletin ve barışın ablukaya alındığı koşullarda 1 Mayıs'ı kutluyoruz. Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı el ele verdiğimizde istediğimiz dünya elimizle değecek kadar yakın" dedi.

KAYSERİ
Kayseri'de 1 Mayıs coşkulu kutlandı. Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Kayseri Eğitim-Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal, yoksulluk ve zamlara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.


Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin de anıldığı meydanda, İstanbul Sözleşmesinin fesih kararı ile birlikte kadınların yaşam güvencesinin kalmadığı belirtildi. Gençlerin, üniversitelilerin ekonomik krizde yaşadığı zorlukların katmerlendiği dile getirildi. 1 Mayıs, şarkılar ve halaylarla sona erdi. 

KOCAELİ
Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü mitingi Anıtpark'ta büyük bir coşku ile kutlandı. "Bu düzen böyle gitmez birlikte değiştireceğiz" şiarıyla gidilen mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Sabah saatlerinde Doğu Kışla Parkı'nda bir araya gelen kitle Anıtpark'a yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca "Gezi onurumuzdur", "Haramilerin düzenini değiştireceğiz", Zam zulüm yoksulluk düzenini değiştireceğiz" "Dê dawi bêhempa be", "Aşitî", "Zorbalar kalmaz gitmez"  pankartlarını taşındı. Yürüyüş boyunca kitle sık sık "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Savaşa değil halka bütçe" "Yaşasın 1 Mayıs", "Bijî 1 Gulan" sloganlarını attı.

Büyük bir coşkuyla alana giren kitle burada da sloganlar ve halaylar eşliğinde coşkusunu devam ettirdi.

KARAKUŞ: HALK İRADESİNE İPOTEK KONMAK İSTENİYOR
Devrim mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşunun ardından KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş, mevcut düzenin yurttaşların hakkını çiğnediğini ve adaletsizliği büyüttüğünü kaydetti. Erdal,  "Seçme, seçilme hakkı yok sayılıyor, belediyelere kayyımlar atanıyor, vekiller cezaevlerine konuyor. Cezaevleri tabutluğa ve işkence merkezlerine dönüştürülüyor, kitlesel tutuklamalar hız kesmiyor, bir kez daha parti kapatma davaları ile halk iradesine ipotek konmak isteniyor" dedi.

Ülkenin kanayan sorunlarını kendi dışındaki herkese ve her şeye bağlayan bir yönetim anlayışına artık dur denilmesi gerektiğini vurgulayan Erdal, "Biz işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, tüm sömürülenler, yoksullaşanlar ve ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var. Emeğin, barışın, demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün egemen olduğu bir düzeni biz kuracağız" dedi.

GERGERLİOĞLU: SAVAŞ POLİTİKALARINA KARŞI BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR 
Ardından söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "İnadına başaracağız. Tabi ki ayağa kalkacağız, tabi ki emek ve dayanışma günü diyeceğiz. Buna 84 milyonun ihtiyacı var. Türkiye'yi uçuruma götüren AKP-MHP Cumhur zulüm ittifakını bitirmeye ihtiyacımız ar. Adalet adliyede değil. Adalet halkın vicdanında. Bu toprakların barışa ihtiyacı var. Bu savaş politikalarına karşı barışa ihtiyacımız var. Bu ırkçı politikalara karşı çıkmak için meydanlardayız. Gelin her birlikte söyleyelim. Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra sanatçı Binay Koçak ve Yeşil Kasaba gurubunun konserleri ile çekilen halaylarla miting sona erdi.

GEBZE'DE COŞKULU KUTLAMA
Kocaeli'de 1 Mayıs kutlamalarının bir diğer adresi Gebze oldu. Trafo Meydanı'nda bir araya gelen siyasi partiler, dernekler, sendikalar ve direnişteki Farplas işçileri kortejler halinde Kent Meydanı'na ulaştı. Kitle burada halaylar ve sloganlar eşliğinde 1 Mayıs'ı coşkuyla kutladı. Kutlama boyunca sık sık "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "AKP halka hesap verecek", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları yükseldi.

Eylem, davul zurna ile çekilen halaylar eşliğinde son buldu.

MANİSA
Manisa'da 1 Mayıs; Emek, Demokrasi ve Barış Platformu'nun çağrısıyla Manolya Meydanı'nda kutlandı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Başkanı Figen Pehlivan, platform adına basın açıklamasını okudu. Pehlivan, "Yurttaşların hakkını, hukukunu çiğneyen; adaletsizliği büyüten bu düzen değişmelidir" vurgusu yaptı. Siyasi partilerin ve sendikaların da katıldığı basın açıklamasından sonra halaylar ve sloganlarla basın açıklaması sona erdi.

MERSİN
Mersin Emek Demokrasi Platformu'nun düzenlediği 1 Mayıs mitingi için eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu alanında toplanan sendika, parti ve kitle örgütleri Cumhuriyet alanına yürüdü. 10 binin üzerinde kişinin katıldığı mitingde Türk-İş'e bağlı sendikalardan TÜMTİS, Yol-İş, Kristal-İş, Belediye İş, Petrol İş'in katıldığı mitinge DİSK'ten Genel-İş ve Birleşik Metal İş sendikaları katıldılar.

Mersin'de Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde "Bu düzen böyle gitmez. Birlikte düzelteceğiz" şiarıyla on binlerce işçi, emekçi ve demokrasi güçleri, 1 Mayıs'ı kutladı.

Mersin'de sabah saatlerinde Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın önünde toplanan halk, buradan Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Emek ve Demokrasi Platformu'nun tüm bileşenlerinin kendi renkleri ve sloganları ile yaptığı yürüyüşte, "Savaşa, yoksulluğa, sömürüye karşı şimdi kadın zamanı", "Bu düzen böyle gitmez, hep birlikte değiştireceğiz", "Yoksulluk ve savaş üreten bu harami düzenini değiştireceğiz" pankartlarının taşınırken, "Her yer Başur, her yer direniş," "Biji Berxwedana Zapé" ve "Savaş değil, emekçiye bütçe" sloganları atıldı.

Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son budu. Burada devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Emek ve Demokrasi Platformu adına ortak basın metnini Türkçe DİSK'e bağlı Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Kürtçe metnini de HDK Mersin İl Yürütme üyesi Mesut Aslan okudu. Şovenist, cinsiyetçi, ırkçı, mezhepçi ve savaş politikalarıyla halkın geleceğinin çalındığına dikkat çekilerek, "Kürt sorununu çözümsüz kılarak toplumsal gerginliklerden nemalanmak, rant elde etmek, kutuplaşma üzerinden iktidarlarını kalıcı kılmak istiyorlar. Kürt sorununun çözümü için askeri yöntemlerin çare olmadığı-olamayacağı görülmesine rağmen ısrarcı olmak yerine, demokratik-barışçıl çözüm için iktidarı ve iktidar adayı tüm partileri sorumlu davranmaya çağırıyoruz" denildi. 

MUĞLA
Muğla'da DİSK'e bağlı Genel-İş 1 ve 2 No'lu şubeleri, Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Muğla Şubesi, Tes-İş Yatağan Şubesi, KESK'e bağlı sendikalar, Eğitim-İş Çevre örgüleri, Emek Partisi, SOL Parti, TİP, Pir Sultan Abdal Kültür derneği ve 78'liler Derneği, Mehmet Ali Eren Parkında toplanarak sloganlar eşliğinde Açık Otopark alınana yürüyüş gerçekleştirdi.

Güvencesizliğe, sömürüye ve işsizliğe karşı taleplerini haykıran kitle, doğa talanına da tepki gösterdi. Gezi davasında ceza alanların dayanışma mesajının okunduğu miting konuşmalar ve halaylardan sonra sona erdi.

SAKARYA
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde uzun yıllar  sonra ilk kez kitlesel bir 1 Mayıs kutlandı. Kuvayı Milliye Parkı'nda düzenlenen mitingde, Emek Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Ceyhan da hayatın her alanında, başta işçi sınıfı ve emekçilerin talepleri etrafında mücadelenin örülmesi, ortaklaştırılması için uzun yıllar sonra Sapanca' da 1 Mayıs tohumunun yeşertilmesinin önemli olduğunu belirtti. Ceyhan, Gezi davasında çıkan kararı hatırlatarak demokrasi ve özgürlüklere yönelik bu saldırılara karşı birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

YALOVA
Yalova Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Deprem Anıtı'nda toplanan işçi ve emekçiler Cumhuriyer Meydanı'na yürüdü. Sağlık ve eğitim emekçilerinin taleplerinin öne çıktığı mitingde, zamların geri çekilmesi istenirken insanca yaşam talebi dile getirildi. Parasız eğitim, parasız sağlık, 3600 ek göstergenin hemen yürürlüğe girmesi ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması talep edildi.

EMEP, HDP, Sol Parti, TİP ve CHP'nin destek verdiği miting Erdal Bayrakoğlu'nun konseriyle son buldu.

ÇANAKKALE
Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çanakkale İl Örgütü ve Kadın Meclisi ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kadın Meclisi tarafından coşkuyla kutlandı. Salı Pazarı'ndan yürüyüşe geçen HDK korteji, "Emek, Onur, Özgürlük için İnadına Bir Aradayız, Yaşasın 1 Mayıs", HDP Kadın Meclisi de Türkçe ve Kürtçe "Kadın Yoksulluğuna Hayır, Kadınlar İçin Adalet Yaşasın 1 Mayıs" pankartını taşıdı. Yürüyüş esnasında sık sık "Jin jiyan azadî", "Sermaye defol Kaz Dağları bizimdir", "Emek, onur, özgürlük" sloganları attı.

Cumhuriyet Meydanı'na gelen kitle burada halaylar çekerek coşkuyla 1 Mayıs'ı kutladı. 7'den 70'e yüzlerce kişinin katıldığı kutlama, sloganlar ve çekilen halaylar eşliğinde son buldu.

KIRKLARELİ
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Emek Platformu'nun çağrısıyla 1 Mayıs mitingi düzenlendi. Siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla hükümet konağı önünden Kongre meydanına yüründü. 

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinden işçiler de, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" yazılı pankart ve "Savaşa değil sağlığa, eğitime bütçe", "Kahrolsun ücretli kölelik düzeni", "İşçi cinayetine son", "Yaşasın sosyalist işçi emekçi cumhuriyeti", "Kadına ve çocuğa yönelik şiddete son" dövizleri taşıdı. Metal işçilerinin ağırlıklı olduğu kortejde "Kahrolası ücretli kölelik düzeni!", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!", "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın mücadelemiz!" sloganları yükseldi.

Mitingde atılan sloganlar ve yapılan konuşmalarla hükümetin ekonomik politikalarına ve sosyal saldırılara karşı tepkilerini yüksek sesle haykırdılar. Mücadelenin dahada büyüyerek devam edeceğinin sözlerini verdiler.