1 Ekim 2024 Salı

'1 Mayıs'ta alanları dolduralım, savaşlara karşı çıkalım'

Mersin ve Van'da 1 Mayıs çalışmalarını başlatan HDP ve DBP, devletin savaş politikalarına ve kapitalizmin işçi, emekçilere dayattığı açlığa, yoksulluğa karşı işçiler, emekçiler ve tüm ezilenleri 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya çağırdı.

Mersin ve Van'da 2022 1 Mayıs İşçi Bayramı ve Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü çalışmalarının startını veren HDP ve DBP il örgütleri, sömürü düzenine, savaş politikalarına, yoksulluğa karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olma çağrısı yaptı.

MERSİN 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla 1 Mayıs çalışmalarının startını verdi. "Yoksulluk ve savaş üreten haramiler düzenini değiştireceğiz. Bijî Yek Gulan" pankartının açıldığı basın toplantısında açıklamayı HDP İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş okudu. 

"Her 1 Mayıs'ın partimiz açısından ayrı bir önemi varken, 2022 1 Mayıs'ının ise AKP-MHP faşist iktidarının saldırılarına yanıt vermek, emek, demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesini daha da büyütmek için ayrı bir anlam ve önemi bulunmaktadır" ifadelerini kullanan Kuş, iktidarın yürüttüğü savaş politikalarının en büyük zararı işçi, emekçi ve ezilen kesimlere verdiğine işaret etti.

Tüm halkı savaşa karşı durmaya çağıran Kuş, şöyle devam etti: "1 Mayıs alanlarında ortak sesle, savaşa karşı tutum almak zorunluluk kazanmaktadır. Çünkü iktidar ülkedeki oluşan yoksulluğu görmezden gelerek kendi varlığını yürütmüş olduğu savaş politikalarına dayandırmaktadır. Haramiler düzenini değiştirmek için; faşizme karşı mücadele eden, itirazı olan herkesi birleşik bir mücadeleye davet ediyoruz. Bu vesile ile 8 Mart ruhu ve Newroz coşkusu ile 1 Mayıs startını veriyoruz."

VAN
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü, Musa Anter Parkı'nda gerçekleşecek 1 Mayıs mitingine ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan DBP Tuşba İlçe Eşbaşkanı Delil Aksoy, kapitalizmin kendini var etmek için dünyanın pek çok bölgesinde savaş çıkardığını ve özellikle Ortadoğu halklarını sömürdüğünü ifade etti.

"Biz emekçiler olarak kapitalizmin insanlığa dayattığı kan ve gözyaşını istemiyoruz" ifadelerini kullanan Askoy, herkesi 1 Mayıs mitingine katılmaya çağırdı. Aksoy, "8 Mart ve Newroz'da nasıl ki milyonlar alanları doldurduysa 1 Mayıs günü de halkımız alanları doldurmalı ve bu savaşlara karşı çıkmalıdır" dedi.