23 Eylül 2024 Pazartesi

1 Mayıs miting alanı Maltepe Meydanı olacak

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB, yaptıkları basın açıklamasıyla 2022 yılı 1 Mayıs'ında işçi ve emekçiler ile tüm halkı İstanbul'da saat 13.00'da Maltepe Meydanı'nda buluşmaya, 20 yıllık AKP iktidarına karşı meydanlarda değiştirme iradesini büyütmeye çağırdı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), bu sene ülke çapında ortak örgütleyecekleri 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Birliği çalışmalarının startını Beşiktaş'taki Barbaros Meydanı'nda verdi. "Yaşasın 1 Mayıs" pankartının açıldığı eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı İlknur Birol, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü, sendika temsilcisi katıldı.

2022 1 MAYIS'I MALTEPE MEYDANINDA SAAT 13.00'DA
KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, 2022 1 Mayıs'ında İstanbul'da, saat 13.00'da Maltepe Meydanı'nda olacaklarını ilan ederek, işçileri, emekçileri, ezilenleri, kadınları ve gençleri patronlara ve sermayeden yana siyasi iktidara karşı ülke çapında 1 Mayıs alanlarında buluşmaya çağırdı.

'BU DÜZEN İŞÇİ VE EMEKÇİLERE HİÇBİR ŞEY VAAT ETMİYOR'
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, mevcut düzenin bir yanda ekonomik kriz bir yanda pandemiyle giderek ağırlaşan tablosunun, neoliberal kapitalist bu düzenin iflas ettiğini ortaya koyduğunu kaydetti. Ağırlaşan bu tablonun esas sorumlusunun 20 yıllık AKP iktidarı olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, kendilerine hiçbir şey vaat etmeyen bu düzene karşı tüm işçileri, emekçileri, kadınları ve gençleri 2022 1 Mayıs'ında 1 Mayıs alanlarında omuz omuza gelmeye çağırdı. Türkiye'deki yüksek genç ve kadın işsizliği oranlarına ve her geçen gün yenisi açıklanan zamlara dikkat çeken Çerkezoğlu, iktidarın işçileri, emekçileri ve tüm halkı açlık ve yoksullukla baş başa bıraktığını söyledi.

'BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ'
"Savaşa karşı barışın, eşitliğin, adaletin, kardeşliğin tesis edildiği yeni bir düzen istiyoruz. O nedenle de diyoruz ki; bu düzen böyle gitmez, birlikte değiştireceğiz" ifadelerini kullanan Çerkezoğlu, işçi sınıfı ve tüm halkın 1 Mayıs meydanlarında gücünü, coşkusunu ve değiştirme iradesini yan yana getirerek büyüteceğini söyledi. Çerkezoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Başta İstanbul olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki tüm işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, bu ülkenin tüm değerlerini üreten ülkenin gerçek sahiplerini 1 Mayıs meydanlarında yan yana olmaya, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Basın açıklaması sonrası alkışlar ve sloganlar eşliğinde Beşiktaş sokaklarını dolaşan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB üyeleri, halka "Birlikte değiştireceğiz" şiarlı 1 Mayıs bildirilerini dağıtarak 1 Mayıs'ta meydanlara çağrı yaptı. Basın açıklaması ve bildiri dağıtımı boyunca, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan" sloganları atıldı.