1 Ekim 2024 Salı

1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül Kuruluş Festivali'ne çağrı

1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül Kuruluş Festivali bu yıl ”2 Eylül Ruhuyla Mücadeleyi Büyütüyoruz" şiarı ile gerçekleştirilecek.

1 Mayıs Mahallesi 2 Eylül Kuruluş Festivali bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle birçok etkinlik düzenlenmeyecek. Festival kapsamında "2 Eylül Ruhuyla Mücadeleyi Büyütüyoruz" şiarı ile 6 Eylül Pazar günü saat 17.00'de Deniz Gezmiş Parkında yürüyüş gerçekleştirilecek.

PSAKD, HDP, HDK, ESP, SMF, Partizan, KÖZ, EMEP ve Anadolu Yakası Dersimliler Derneği'nin yer aldığı Festival Tertip Komitesi şu çağrıyı yaptı:
"2 Eylül 1 Mayıs Mahallesi'nin kuruluşu, dayanışmanın ve mücadelenin tarihe bir izdüşümüdür. 1 Mayıs Mahallesi, devletin askeriyle, polisiyle yıkım saldırılarına karşı, devrimcilerle ele ele verilerek can bedeliyle verilen bir mücadele sonucunda kuruldu. Bu mücadele ve dayanışma ruhunu bugüne kadar koruyarak yaşattık mahallemizi.

"Aynı devlet, aynı zihniyet bugün de geçmişte olduğu gibi saldırılarına devam etmektedir. Mahallemizi kentsel dönüşüm politikalarıyla yok etmek, mahalle emekçilerini buralardan sürmek istemektedir. Mahallemizin ortasına kuruduğu kalekolla kendi varlığını sürekli hissettirmeye çalışan bu devlete yanıtımız 43 yıl önce verdiğimiz yanıtla aynıdır ve aynı olmaya devam edecektir.

"Onlar her ne kadar bize meydanları, sokakları yasaklasalar da bizler 2 Eylül ruhuyla yine alanları, meydanları, sokakları doldurmaya devam edeceğiz. Mahallemizi nasıl kurduysak aynı şekilde savunmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bu bilinç ve ısrarla tüm 1 Mayıs Mahallesi emekçi halkımızı 2 Eylül Kuruluş Festivalimizin yürüyüşüne katılmaya ve omuz vermeye davet ediyoruz."