23 Eylül 2024 Pazartesi

1 Kasım'ın çağrısı: Rojava ve Filistin için ayağa kalkın

Kasım Dünya Kobanê Gününe ilişkin açıklama yapan TKŞ, 1 Kasım'ın çağrısının Rojava ve Filistin için ayağa kalkmak olduğunun altını çizdi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 1 Kasım, Dünya Kobanê Gününe ilişkin açıklama yaptı. DAİŞ çetelerinin, Rojava devriminin başladığı Kobanê kentine yönelik saldırısına karşı dünya halklarının dayanışma günü olarak ilan edildiği hatırlatılan açıklamada, "1 Kasım, artık ezilen halkların direnişiyle anılan bir güne dönüştü" denildi.

'KOBANÊ RUHUYLA DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Kobanê direnişinin, dünya halklarına ezilenlerin birliğinin tarihi zaferler kazanabileceğinin mesajını verdiği kaydedilen açıklama şöyle devam etti: "Kobanê, tıpkı Stalingrad gibi fedai direnişçileriyle direndi. Paramaz Kızılbaş, Arin Mirkan, Sarya Özgür ve Gelhat Gabar gibi binlerce şehidin kanıyla özgürleştirildi. Ülke ordularının karşısında duramadığı DAİŞ çetesinin yenilgisi, Kobanê'de başladı. Ardından Kuzey ve Doğu Suriye'nin sınırlarını belirleyen özgürlük hamlesi ile devam etti. DAİŞ çetesi, halklarımızın direniş iradesi karşısında yenildi. Türk devleti, sınırsız destek verdiği DAİŞ çetesinin yenilgisinin ardından kendisi saldırılar gerçekleştirmeye başladı. Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî kentlerimiz işgal edildi. 2019 yılından bu yana, Türk devletinin işgal saldırıları her gün kesintisiz biçimde devam etti. Emperyalistler ve bölge devletleri Türk devletinin saldırılarına sessiz kalarak onay veriyor. Son olarak Ekim ayının başında gerçekleştirilen saldırılarda elektrik ve su istasyonları ile altyapı kurumlarımız hedef alındı. Yaşam alanlarımıza yönelik saldırılar nedeniyle onlarca sivil katledildi. İşgale karşı Kobanê ruhuyla direnmeye devam edeceğiz.

'HALKLARA ÇAĞRIMIZ ROJAVA VE FİLİSTİNLE DAYANIŞIN'
"Ortadoğu toprakları, emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinin politikaları nedeniyle savaş alanına dönüştü. Her gün çatışmalar yaşanıyor, bombardımanlar gerçekleştiriliyor. Filistin'de Gazze'ye yönelik alçakça saldırılar nedeniyle binlerce kişi can verdi. Saldırı dünyanın gözleri önünde gerçekleştiriliyor. Dün Türk devletine saldırı onayı veren emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri bugün İsrail'i destekliyor. Türk devleti ve İsrail'in politikaları aynıdır. Filistin halkının işgale ve siyonizme karşı mücadelesi haklıdır ve meşrudur. Filistin halkının kurtuluşu için direnişi destekliyoruz. Rojava devrim toprakları ve Filistin için kurtuluş yolu tektir. Çözüm Ortadoğu ezilen halklarının birliğiyle sağlanacaktır. Emperyalist güçler ve işgal güçleri yenilene kadar direniş sürdürülmelidir. 1 Kasım vesilesiyle tüm dünya halklarına çağrımızdır. Rojava ve Filistin direnişleriyle dayanışmak için ayağa kalkın. Artık yeter. Bu zulmü durdurmanın tek yolu halkların ortak direnişidir. Başka bir yol yoktur. Direnerek kazanacağız ve Ortadoğu halkları için özgürlüğü sağlayacağız. Yaşasın halkların direnişi. Kahrolsun işgalciler Yaşasın özgür Filistin ve Kürdistan."