30 Eylül 2024 Pazartesi

'Zulüm sürdükçe AKP Urfa'ya gelemez'

Adalet Nöbeti'nin 513. gününde olan Şenyaşar ailesi, uğradıkları adaletsizliklere tüm Urfa halkının tanık olduğunu kaydetti. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yılmaz'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın başlattığı Adalet Nöbeti, 513. gününde Urfa Adliyesi önünde devam ediyor.

Elazığ F Tipi Hapishanesinde tutulan Fadıl Şenyaşar'la telefon görüşmesi yaptıkları için nöbetlerine bir saat gecikmeli gelen Şenyaşar ailesi, Adliyenin merdivenlerinde "Talimatlar değil kanun uygulansın. Adalet Nöbetimiz 513. gününde" yazılı döviz açarak nöbetlerini başlattılar. Nöbete, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Yöneticisi Serdar Tüm'de katılım sağladı. 

'BÜTÜN URFA'NIN SAHİPLENDİĞİ NÖBETİ GÖRMEZDEN GELEMEZLER'
Nöbetlerinin zulümle devam ettiğini belirten Ferit Şenyaşar, "Annemin tek talebi hukuk devletinin gereğini yapmasıdır. Başka hiçbir talebi yoktur. Bu adaletsizliği bütün herkes biliyor. Adliye ve Meclis tatilde. Meclis tatile girerken Cumhurbaşkanı AKP'li vekillere 'halkın sorunlarını dinleyin' talimatı verdi. Adliye önünde süren bütün Urfa'nın sahiplendiği Adalet Nöbeti'ni görmezden gelemezler" dedi.

'URFA HALKINDAN BEKLENTİNİZ OLMASIN'
Adalet Nöbetlerine çözüm sunmayanların Urfa'ya gelemeyeceğine dikkat çeken Ferit Şenyaşar, Urfa halkından hiçbir beklenti olmasın vurgusu yaptı. "Urfa'ya gelen seçilmişlere, Urfa halkının "Bu anne niye adliye binası önünde bekliyor" sorusu tepki verdiğini belirten Ferit Şenyaşar, "Bu zülüm devam ettikçe AKP Urfa'ya gelemez, Cumhurbaşkanı ve AKP'li milletvekilleri Urfa'ya gelip halkın içine karışamaz. Katliamı yapan iktidarın milletvekili ve ailesidir. Ortada bir kanun varsa herkese eşit uygulansın. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diye bir cümle var. Bir anne 4 yıldır adalet istiyor" dedi.

AVUKAT TÜM: KARAR HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Yöneticisi Serdar Tüm, dava dosyasında yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek, "Adalet Nöbeti Urfa adliyesini aştı, Türkiye'nin her yerine ulaştı. Dosya hukuksuz olarak ikiye ayrıldı. İşyeri ile ilgili yapılan yargılamada meşru müdafaa kapsamında yaptığı eylemlerden kaynaklı Fadıl Şenyaşar'a ceza verildi. Karar hukuki değil siyasi saiklerle yapıldı. Biz Emine annenin taleplerini tekrarlıyoruz. Hastane dosyası üzerindeki gizlilik kararı kaldırılsın, Fadıl Şenyaşar tahliye edilsin" dedi.