22 Eylül 2024 Pazar

Zirgan'da saldırılar geri püskürtüldü: Bir araç imha edildi

Türkiye ve desteklediği çete grupları Zirgan Beldesi'ne şiddetli saldırılar gerçekleştirdi. Çeteleri püskürten DSG savaşçıları, bir askeri aracı içindekilerle birlikte imha etti. Son 24 saate ilişkin bilanço açıklayan DSG Basın Merkezi, "58 çete öldürülmüş çok sayıda yaralanmış ve çetelere ait 10 askeri araç imha edilmiştir" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye işgal saldırısı başlatan Türkiye ile desteklediği çeteler, bir haftayı aşkın süredir giremedikleri Serêkaniyê'nin Zirgan beldesine ağır silah ve zırhlı araçlarla tekrar saldırıda bulundu. İşgalcileri beldeye sokmamak için canfeda bir direniş sergileyen QSD savaşçıları saldırıyı geri püskürttü.

Direniş güçleri, işgalcilere ait zırhlı bir aracı içindekiler ile birlikte imha etti. 

Zirgan'da bulunan YPJ savaşçısı Kobanê Evîndar, ANHA'ya yaptığı açıklamada, "Saldırılar ne kadar çetin olursa olsun biz direneceğiz ve zafer bizim olacaktır. Halkımızı savunmak için sonuna kadar direneceğiz. Erdoğan'ın çetelerini Kobanê'de yok ettiğimiz gibi bir kez daha yok edeceğiz. Zafer mutlaka bizimdir" dedi.

Öte yandan Til Temir'e sızmaya çalışan işgal güçlerinin bir istihbarat elemanı, DSG tarafından yakalandı.

ONUR DİRENİŞİ'NİN SON 24 SAATLİK BİLANÇOSU
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Merkezi, işgal saldırıları ve karşı direnişin son 24 saatinin bilançosunu açıkladı. Yapılan açıklama şöyle:

"İşgalci Türk devleti ve DAİŞ/El Nusra çeteleri, ateşkes ilan edilen bir çok bölgeye saldırılara ve talana devam etmektedir. Meşru savunma temelinde karşılık veren güçlerimiz ile çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.

EBU RASEN VE TİL TEMİR
İşgalci devlet saldırılarını Til Temir'in Ing El-Hewa, Salihiyê, Ebdilselam, Mehmûdiyê, Qasimiyê, Hemdaniyê, Til el-Werd, Dirbo köylerine ağır silahlarla saldırıda bulunmuştur. Aynı zamanda çok sayıda çete sivillerin bulunduğu alanlara saldırı girişiminde bulunmuştur. Meşru savunma temelinde olan güçlerimiz saldırılara karşılık vermiş ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu kapsamda yaklaşık 58 çete öldürülmüş çok sayıda yaralanmış ve çetelere ait 10 askeri araç imha edilmiştir."