23 Eylül 2024 Pazartesi

Zirgan'a yoğun bombardıman: 3 sivil katledildi

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin bombardımanında 3 kişi hayatını kaybetti, 3'ü çocuk 6 kişi yaralandı. Şam hükümeti askerinin de hedef alındığı saldırıda bölgeye ambulans geçişleri de engellendi.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri işgal altındaki Serekaniye ile dirbesiye kentleri arasındaki Zirgan bölgesine yoğun bombardıman gerçekleştirdi.

İşgal altındaki Bab El Xêr köyünde bulunan işgal güçleri, Zirgan'ın Mehremla, Til Emîr, Mezra, Til Werd, Esediyê ve Rebîat köylerinde sivil yerleşim alanlarını hedef aldı. Beldenin batısı da yoğun biçimde bombalandı.

Rebîat köyünde aynı aileden Melka Ehmed Îd, Fesla Îd  hayatlarını kaybetti, Roza Diyab ile 4 yaşındaki Cûdî, 11 yaşındaki Cûrî ve 8 yaşındaki Ehmed isimli çocuklar ise ağır yaralandı.

Esediyê köyünde ise ağır yaralanan Salih Hemîd El Hisên, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı köyde Mihemed Xêr Elo da yaralandı.

Um El Kêf köyüne yönelik bombardımanda 3 Şam rejimi askerinin de yaralandığı bildirildi.

Çeteler yoğun bombardıman nedeniyle bölgeye ulaşmaya çalışan ambulansları da uzun süre engelledi.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, gece geç saatlerde de Til Temir'e bağlı Til Şenan ve Tewîla köylerini yoğun biçimde bombaladı.