4 Ekim 2024 Cuma

'Zaynal Abarakov hakkında arama kararı çıkartılacak mıdır?'

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Gülistan Doku'nun kaybolmasının birinci yılı dolayısıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Zaynal Abarakov hakkında arama kararı çıkartılacak mıdır?" diye sordu.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, bir yıldır bulunamayan Munzur Üniversitesi Meslek Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin Meclis'e soru önergesi verdi.

Önergede, "Gülistan Doku'nun kaybının ardından baş şüpheli Zaynal Abarakov yurtdışına gitmiş ve bu konuda ilk günden beri şüpheli olmasına rağmen yurtdışı yasağı konulmamış olması ve Gülistan Doku'nun ailesi demokratik haklarını kullanan ailesi gözaltına alınmış olması ise kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır" ifadeleri kullanıldı.

HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

■ Gülistan Doku'nun kaybında baş şüpheli olan Zaynal Abarakov için yurtdışı yasağı olmamasını ihmal olarak görmekte misiniz?
■ Gülistan Doku'nun bulunması için basın açıklaması yapmak istenen ailesinin gözaltına alınma gerekçesi nedir?
■ Zaynal Abarakov hakkında arama kararı çıkartılacak mıdır?
■ Baş şüpheli Zaynal Abarakov'un ifadesinin evde alınmasına ön ayak olan polis memuru babası hakkında bir inceleme başlatılmış mıdır?
■ Gülistan Doku'nun kaybolmadan önce gittiği bilinen evin savcının yeterli inceleme ve delil arama işlemleri gerçekleştirilmeden taşınması delil karartma olarak görüyor musunuz?