4 Ekim 2024 Cuma

Ağır hasta Gemicioğlu'nun hapishaneye giriş işlemi ambulansta yapıldı

Yargıtay tarafından cezası onanan Abdurrahman Gemicioğlu, ağır hastalıkları nedeniyle ambulansla sevk edildiği Van Hapishanesinde işlemleri yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

67 yaşındaki ağır hasta Abdurrahman Gemicioğlu hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Kolon kanseri, prostat, kalp yetmezliği, şeker, tansiyon ve anksiyete gibi birçok hastalığı bulunan Gemicioğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Yüksekova Adliyesi'ne götürülen Gemicioğlu, kararın yüzüne okunmasının ardından ambulansla Van Yüksek Güvenlikli Hapishanesine götürüldü. 10 saat boyunca ambulansta bekletilen Gemicioğlu'nun hapishaneye giriş işlemleri yapıldıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan Elif Gemicioğlu, babasının bir yıla yakın süredir birçok hastanede kolon kanseri tedavisi gördüğünü belirterek, "Babamın 6 ay boyunca bağırsakları vücut dışındaydı ve bu şekilde tedavi görüyordu. Bir ay önce bağırsakları tekrar içeri alındı. Babamın 9 Ekim'de kolonoskopi randevusu var. Yine iki gün önce kalp rahatsızlığından kaynaklı hastaneye kaldırıldı. Babamın ayrıca kalp yetmezliği rahatsızlığı var. Eskiden kalbinin çalışma oranı yüzde 35'lerde iken şimdi ise yüzde 20'lere düşmüş. Babamda tüm bu ağır hastalıklarının yanı sıra tansiyon ve şeker hastalıkları da bulunuyor. Son zamanlarda antidepresan ilaçları kullanıyordu. Belli aralıklarda hafıza kaybı yaşıyor. Şu an bile başından neler geçtiğini idrak edecek durumda değil" dedi.

'TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK DURUMDA DEĞİL'
Gemicioğlu, şöyle devam etti: "Babam siyasi ve legal çalışmalar yürüten ve şu an milyonlarca insanı temsil eden bir partide çalışmalar yürütüyordu. Yaklaşık iki yıldır birçok hastanede ağır hastalıkları nedeniyle tedavi görüyordu. Babamın sağlık durumu çok ağır ve cezaevinde temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Derhal serbest bırakılmasını ve tedavisinin kaldığı yerden devam edilmesini istiyorum. Tüm kamuoyunun harekete geçmesini ve Adalet Bakanının tutuklama kararını gözden geçirmesini istiyoruz. Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir kişinin yeri cezaevi değil hastanelerdir. Babamın yaşam riski olmasına rağmen ambulansa bindirilerek Van'a cezaevine gönderilmek üzere getirilmesi kabul edilir bir durum değil."