4 Ekim 2024 Cuma

HBDH milislerinden Sancaktepe'de eylem

HBDH Fikri Baygeldi milisleri, 9 Ekim uluslararası komplosunu protesto etmek için İstanbul'da bir faşiste ait depoyu ateşe verdiğini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Fikri Baygeldi milisleri, 1 Ekim'de İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bulunan Uzungöl Caddesinde, bir faşiste ait depoyu ateşe verdiğini açıkladı.

Milislerden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "1 Ekim sabah saatlerinde, İstanbul/Sancaktepe/Uzungöl Caddesi'nde bulunan faşist şahsa ait depo Fikri Baygeldi Milislerince ateşe verildi. 9 Ekim uluslararası komplosunu protesto etmek için gerçekleştirilen eylemde depo büyük zarar görürken milis gücümüz güvenli bir şekilde geri çekildi.

"9 Ekim 1998 tarihinde esasen Kürt özgürlük hareketini ve liderliğinin imhasını amaçlayarak başlayan uluslararası komplo 26. yılında Kürdistan ve bölge halkları üzerindeki etkisi bakımından tüm yakıcılığıyla devam ediyor. Kürt Halkı başta olmak üzere devrimci, demokrat çevreler ve 'Güneşimizi karartamazsınız' fedai eylemcilerinin sayın Öcalan etrafında kurduğu ateşten çember ile kapitalist güçlere verdiği mesaj ve Kürt halk önderliğinin devrimci ve üretken duruşu sonucu yaratılan özgürlük felsefesi komployu yenilgiye uğratmış, Kürdistan ve Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesinde yol haritasına dönüşmüştür.

"Küresel güçlerin Ortadoğu'ya müdahalesi önünde engel olarak duran ve Bakur Kürdistan'da filizlenen Kürt özgürlük hareketinin diğer Kürdistan parçalarına yayılmasını engellemek ve belli bir alana sıkıştırmak için Başur Kürdistan'da kurulan Kürt yönetimi en başından şimdiye kadar komplonun yerel işbirlikçi rolünü devam ettiriyor. 2016 güzünden bu yana medya savunma alanlarına yönelik yürütülen tarihin en kapsamlı askeri işgal operasyonlarında faşist Türk devleti ve KDP iktidarının işbirliği bunun en açık örneğidir. KDP güçleri denetimindeki bölgelere yerleşen işgalci ordu güçleri aynı zamanda KDP istihbaratı desteğiyle her gün sivil yerleşim alanlarını bombalıyor, şehirlerde yurtsever-devrimcileri katlediyor, yasaklı gazlar ve özel savaş teknikleriyle özgürlük gerillasına karşı savaş suçları işliyor.

"Bu temelde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü faşizmin yenilgisidir. Onun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğü olacaktır. Uluslararası komplonun İmralı şahsında yerle bir edilmesi için başlatılan özgürlük hamlesine tüm devrimci demokrat, iktidara muhalif çevrelerin en güçlü biçim de katılması elzemdir. Bizler HBDH milis güçleri olarak komploculara karşı en sert biçimde cevap olan 'Güneşimizi Karartamazsınız' fedai eylemcilerini saygı ve minnetle anıyor, aynı kararlılık ve inançla komploculara karşı mücadeleyi yükselterek tecridi parçalayacak halkların ortak barış umudunu gerçekleştireceğiz!"