23 Eylül 2024 Pazartesi

Yüzlerce kişi alanlara çıkarak Türk devletini protesto etti

Eyn Îsa ve Girê Spî'li yüzlerce kişi alanlara çıkarak işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehdit ve saldırılarını protesto etti.

İşgalci Türk devletinin son dönemlerde Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırı ve tehditlerini arttırmasına bölge halkları alanlara çıkarak tepki gösterdi.

Eyn Îsa'lı ve Girê Spî'li yüzlerce kişi Askeri Disiplin Kavşağı'nda bir araya gelerek Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Belediye Kavşağı'na kadar yürüyen kitle, "Devrimci halkın mücadelesi ve direnişiyle ihanet ve faşizmi yeneceğiz", "Direniş işaretimiz, özgürlük hakkımız ve proje isteğimizdir", "Mücadelemiz ve azmimiz sayesinde Eyn İsa'daki arkadaşlarımızla birlikte mutlaka başarıya ulaşacağız" yazılı pankartların yanı sıra, şehitlerin ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) bayraklarını taşıdı.

Şehit aileleri adına konuşma yapan Eyşe Efendî, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditlerini kınadı. Eyşe Efendî, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik devam eden tehditlerine karşı garantör olan Rusya ve Şam hükümetinin sessizliğine de tepki gösterdi.

İşgalcilerin her türlü saldırısına karşı halkın birlik içinde olduğunu söyleyen Girê Spî Kantonu Kültür Komitesi Sözcüsü Fewaz El-Elî ise, topraklarını işgal eden düşmanı ve tüm komplolarını yeneceklerinin altını çizdi.