22 Eylül 2024 Pazar

Yürüyüş yapan çocuklar: Katliam ve kan görmek istemiyoruz

"Çocuklar ölmesin" talebiyle gerçekleştirilen yürüyüşte çocuklar, "Artık katliam ve kan görmek istemiyoruz" dedi.

Şehba'da Serdem Kampı'nda Demokratik Toplum Eğitim Komitesi (KPCD) öncülüğünde yüzlerce kişi, "Çocuklar ölmesin" şiarıyla Til Rifat'ta Türkiye'ye bağlı grupların gerçekleştirdiği saldırıyı kınamak için yürüyüş düzenledi. Öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı yürüyüşte Til Rifat'ta öldürülen çocukların fotoğrafları taşındı. Rus askeri noktasına gelen halk ve öğrenciler burada açıklama yaptı.

'KÜÇÜK YAŞTA ÖLÜMLE TANIŞIYORUZ'
Kitle adına açıklama yapan öğrencilerden Zeynep Lolo, Kürt çocukların küçük yaşta göç ve katliamlarla tanıştığını söyledi. Lolo, konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Bizlere hikaye anlatıldığında hep kan ve işkenceden söz edilir. Çünkü bu topraklarda hep bunlar yaşanmıştır. Her sabah top ve silah sesleriyle uyanıyoruz. Çocuk hakları savunucuları bu savaş halini neden görmezden geliyor? Bu haklar dünyanın her bir tarafında geçerlidir. Arkadaşlarımız Til Rifat'ta katledildi. Yaşları 15 ve 13 arasıydı. Bu katliamın hesabını kim verecek?"

İnsan hakları ve çocuk hakları savunucularına seslenen Lolo, duyarlı olma ve katliamın hesabının sorulması çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından Rus askeri noktası önüne siyah gül bırakılarak "Çocuk katliamlarına hayır" sloganlarıyla yürüyüş sonlandırıldı.