22 Eylül 2024 Pazar

Yüksekdağ: Nerede olursak olalım aynı yürekte buluşuyoruz

Tutsak bulunduğu Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde 8 Mart mesajı yayınlayan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Nerede olursak olalım aynı yürekte buluşuyoruz" dedi.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin sesli mesaj yayınladı.

Yüksekdağ mesajında şunları ifade etti: 

"Nerede olursak olalım aynı yürekte buluşuyoruz, aynı bilinçle buluşuyoruz. Ve ben kendimi hiç onlardan ayrı hissetmiyorum. Eğer direnişte buluşuyorsan, onurda, emekte, barış ve demokrasi isteğinde buluşuyorsa hiçbir mekan, hiçbir engel, hiçbir sınır seni engelleyemez.

"Bende şu an engellenmiş olarak hissetmiyorum kendimi, hapsedilmiş olarak hissetmiyorum. Çünkü dışarıda binlerce, onbinlerce, milyonlarca sesim var, sözüm var. Benim sözlerimi söyleyenler var. İnanıyorum ki kadınlar da benim ve hepimizin sözlerini ortak sözlerini söylemeye devam edecekler. İnadın, direnişin, umudun, özgürlüğün ve eşitliğin sözlerini söylemeye devam edecekler. Her şeyden önemlisi kadın dayanışmasının, kadın mücadelesinin sözlerini söylemeye devam ediyorlar. Bu sözler ve bu ruh olduğu müddetçe yolumuz açık, yolumuza devam edeceğiz. Herkese sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum."