4 Ekim 2024 Cuma

Yüksekdağ: Kobanê, büyük insanlık yürüyüşünde bir tarihtir

Kabul edilen "Kobanê soruşturması" iddianamesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Kobanê iddianamesi açıklanmış. Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın Kobanê, büyük insanlık yürüyüşünde bir tarihtir. O tarihin altında kalacaksınız" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan "Kobanê soruşturması" iddianamesi, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 108 kişi için "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma" ve 37 kez "insan öldürme" başta olmak üzere çeşitli iddialardan cezalar isteniyor.

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın 20 Eylül 2019 tarihinden bu yana tutuklu olduğu ve son olarak 25 Eylül 2020 tarihinde genişletilen soruşturma kapsamında 27 siyasetçi tutuklu.

Kabul edilen "Kobanê soruşturması" iddianamesine ilişkin sosyal merdya hesabından açıklama yapan Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Kobanê iddianamesi açıklanmış. Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın Kobanê, büyük insanlık yürüyüşünde bir tarihtir. O tarihin altında kalacaksınız.

"Nerede olursak olalım, içeride ya da dışarıda, haklılığımızın nefesi gerçek suçluların ensesinde olacaktır."