23 Eylül 2024 Pazartesi

Young Struggle Almanya kongresini tamamladı

Avrupa'da gençlik kitleleri arasında faaliyet yürüten Young Struggle (YS), 7. Almanya kongresini topladı. Irkçı saldırılara karşı mücadelenin yükseltilmesinin tartışıldığı kongrede, Migrantifa oluşumlarının hızlıca yayılmasının kararı alındı.

Avrupa'da gençlik kitleleri arasında faaliyet yürüten Young Struggle (YS), 7. Almanya kongresini topladı. Duisburg'tan Köln'e, Frankfurt'tan Stuttgart'a kadar birçok kentten bir araya gelen gençler yeni dönemde yürüyecekleri hattı belirlediler.

Bir dönem YS üye ve aktivisti olan ve IŞİD çetelerine karşı mücadelede ölümsüzleşen Ivana Hoffmann şahsında yapılan saygı duruşu ile başlayan kongrede söz alan, YS dönem sözcüsü, 2019 yılında ırkçılığa ve doğanın talan edilmesine karşı gençliğin büyük direnişler yarattığının altını çizdi.

Kongreye davetli örgütlerden Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) adına konuşan Eylem Deniz, kadın özgürlük mücadelesinin en önünde genç kadınların bulunduğunu, gençlik enerjisinin dünya halklarına nefes boruları açtığını kaydetti.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) Eşbaşkanı Onur Güler de, Ivana Hoffmann ve Hanau'da katledilenleri anarak söze başladı. Güler, çoklu görevlerle karşı karşı gelecek olan YS'nin ekolojiden antifaşist çalışmalara, ırkçılık karşıtı faaliyetlerden genç işçi ve öğrenciler arasındaki çalışmalara kadar geniş bir yelpazede örgütlenmesi gerektiğini vurguladı. Gelecek dönemde AGİF ve YS arasındaki devrimci işbirliğinin kuvvetleneceği ayrıca belirtildi.

Komünist Gençlik (Almanya) ve YDG de kongrede mesajları ile dayanışma çağrılarında bulundular.

Küresel iklim direnişi, Rojava devriminin savunulması ve kadın devriminin tanıtılması gibi bir dizi konuda kararlar alan Young Struggle Almanya, yeni dönemde yürüteceği mücadelenin mesajlarını verdi.

Almanya'nın Hanau kentinde gerçekleşen katliam karşısında örgütlü birleşik mücadelenin yükseltilmesinin tartışıldığı kongrede, Migrantifa oluşumlarının hızlıca yayılmasının kararı alındı. 
 
Kongre, 7. dönem yönetim kurulunun seçilmesiyle sona erdi.