3 Ekim 2024 Perşembe

'Yıkım imar affının sonucu, tedbirler alınsın'

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, İzmir'deki depremde yaşanan yıkımın imar affının sonucu olduğunu belirtti, derhal tüm ülkede gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, İzmir'de yaşanan depreme ilişkin Maden Mühendisleri Odası'nda açıklama yaptı. 

Diyarbakır Tabip Odası (DTO) Sekreteri Mustafa Mesut Kaya, İzmirliler başta olmak üzere herkesi başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu şiddetteki bir depremden bu kadar can kaybı ve hasarın yaşanmasının yanlış uygulama ve imar politikalarından kaynaklandığını kaydeden Kaya, "Buna ilaveten afet yönetiminde kayda değer bir ilerleme yaşanmadığı da ortaya çıkmıştır. İmar affı adı altında, ruhsatsız ve depreme dayanıklılığı tartışmalı birçok yapının, İzmir'deki yapı stokunun içerisine dahil edildiği malumdur. Maalesef yaşanan yıkım, imar affının sonucudur" dedi.

'DEPREM DEĞİL, RANT ÖLDÜRÜYOR'
Türkiye'de depremin değil, binaların insanları öldürdüğünü belirten Kaya, "Deprem değil rantçı politikaların yol açtığı ihmaller öldürüyor. Ülkemizde bilimi hiçe sayan, rantçı politikalar sebebiyle bugüne kadar depremlerde binlerce insanımızı kaybettik. Başta İstanbul'da ve tüm Türkiye'de gerekli tedbirler bir an evvel alınmalıdır" şeklinde konuştu.