3 Ekim 2024 Perşembe

'Ramallah'tan Gazze'ye, Yemen'den İstanbul'a, Beyrut'tan Antakya'ya mücadeleye'

Samandağ'da emek ve demokrasi güçleri, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a dönük saldırılarına karşı mücadele çağrısı yaparak, "Katil ABD işbirlikçi bölge devletleri soykırımcı İsrail'in yanında saf tutarken Ramallah'tan Gazze'ye, Yemen'den İstanbul'a, Beyrut'tan Antakya'ya, Samandağ'a direnişin dostları bölgemizden katilleri kovmak için mücadeleyi büyütmeye devam edecektir" dedi.

Antakya'nın Samandağ ilçesinde emek ve demokrasi güçleri, siyonist İsrail'in Filistin ve Lübnan'a dönük işgal saldırılarına karşı eylem yaptı. Abdullah Cömert Parkında yapılan açıklamada, "Suriye, Yemen, Filistin, Lübnan... Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak" pankartı açıldı.

Basın açıklamasını okuyan İlayda Çekiç, "İşbirlikçi devletlerin Suriye'ye dönük saldırılarına karşı Antakya'da gösterdiğimiz direniş hâlâ hafızalardadır. Gezi direnişinde ortaya koyduğumuz mücadele hâlâ hafızalardadır. Deprem sürecinde her bir koordinasyon alanlarımızın mücadele alanlarına dönüşmesi hâlâ hafızlarımızdadır. Yol, buradan da anlaşılacağı üzere açık, basit ve nettir. Direnmek ve örgütlenmektir" dedi.

Çekiç, şöyle devam etti: "Katil ABD işbirlikçi bölge devletleri soykırımcı İsrail'in yanında saf tutarken Ramallah'tan Gazze'ye, Yemen'den İstanbul'a, Beyrut'tan Antakya'ya, Samandağ'a direnişin dostları bölgemizden katilleri kovmak için mücadeleyi büyütmeye devam edecektir. Herkesi bölgemizde artan emperyalist saldırganlığa karşı antiemperyalist bloku büyütmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz. Siyonizm, emperyalizm yenilecek, direniş kazanacak. Lübnan halkı yalnız değildir."

Eylemde, "Filistin'den Lübnan'a direnişe bin selam" ile Arapça direniş ve özgürlük sloganları atıldı.