25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Maraş: CHP halkı manipüle ederek çalışma yürütüyor

Yeşil Sol Parti Maraş İl Seçim Koordinasyonu, kentte çalışma yürüten CHP'lilerin "Yeşil Sol Parti bize destek veriyor, oylarınızı bize verin" şeklinde halka yalan söylediklerini açıklayarak, bu yalanın bırakılması çağrısı yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Maraş İl Seçim Koordinasyonu, CHP'nin kentte "Yeşil Sol Parti bize destek veriyor, oylarınızı bize verin" şeklinde çalışma yürütmesine tepki göstermek amacıyla açıklama yaptı. Yeşil Sol Parti'nin Pazarcık'taki seçim bürosunda yapılan açıklamaya milletvekili adayları ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri katıldı.

Yeşil Sol Parti Parti Meclisi (PM) üyesi Erhan Yapıcı, faşizmi geriletmek ve AKP iktidarının sonunu getirmek için uzun tartışmalar sonucu aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı destekleme kararı aldıklarını belirtti. "Ama bir gülle baharın gelmeyeceğini bildiğimiz gibi sadece Sayın Kılıçdaroğlu'nu desteklemekle de demokratik, özgür, eşit bir düzenin gelmeyeceğinin de farkındayız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin tavırlarının Maraş'ta siyasiler tarafından istismar edildiğini kaydeden Erhan Yapıcı, şöyle devam etti: "Sayın Kılıçdaroğlu'na olan desteğimizi sanki vekillik için de yaptığımız gibi yalan yanlış ifadelerle halkımız manipüle edilmeye çalışılıyor. Tarihi ve sonuç alıcı tavrımızı görmezden gelip, küçük hesaplar peşinden koşanlara çağrımızdır; iktidarın onlarca yıldır yaptığı yalan siyasetini kendinize daha şimdiden yöntem yapmayın. Millet İttifakı'nın adayları Maraş'ta partimizin vekillik seçimlerinde de kendilerini desteklediği yalanını bıraksınlar."

Yapıcı, "Maraş'ta iddialıyız. Maraş halkımızın feraseti bu siyasi cambazların oyunlarını boşa çıkaracaktır" diyerek, partilerine oy verilmesini istedi.