21 Eylül 2024 Cumartesi

Yeşil GYO mağdurları İBB önünde eylem yaptı

Yeşil GYO'nun mağdurları haklarını aramak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.
Yeşil GYO'nun mağdurları haklarını aramak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. 2014 yılı itibariyle Innovia-4 inşaat projesinden daire almalarına rağmen dairenin hala kendilerine teslim edilmediğini belirtenler tepkilerini dile getirdi.
 
Süreç boyunca sürekli çeşitli bahanelerle konutların tesliminin ertelendiğini ifade eder bir konut sahibi, şunları söyledi:
"Sabrımız tükenmiş bulunmakta. Acımasız inşaat baronları çocuklarımızın emeklerine göz dikti. Elbette hesabını soracağız! Bu soruna acil çözüm bulmasını istiyoruz. Yeşil İnşaat'ın sahibi Engin Yeşil'den somut bir adım gelmezse suç duyurusunda bulunacağız, eylemimizi büyüteceğiz. Ben AKP'liyim, yıllardır AKP'ye çalışıyorum. Burada büyük bir haksızlık var, kimseden rüşvet istemiyoruz. Evlerimizi istiyoruz."
 
Mağdurlara destek olmak için eylemde katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Sadece Esenyurt'ta değil, İstanbul'da yüz binlerce ev sahibi mağdur durumda. Bu organizeli firmalardan hak almak çok zor. Bu sorun ancak devlet eliyle çözülür." dedi.