23 Eylül 2024 Pazartesi

Yenigün Kültür Merkezi: Nürnberg seçimlerinde oylarımız Linke Liste'ye

Bavyera eyaletinde yapılacak yerel seçimlerde AGİF'e bağlı Yenigün Kültür Merkezi üyesi Kamber Özdemir, Linke Liste'den aday oldu.

AGİF'e bağlı Yenigün Kültür Merkezi, 15 Mart 2020 tarihinde Bavyera eyaletinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Yenigün Kültür Merkezi üyesi ve ektivist Kamber Özdemir'in seçimlerde Linke Liste'den aday olduğu belirtilen açıklamada, seçim startının verildiği kaydedildi.

Yenigün Kültür Merkezi açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"60 yıldır Almanya'a toplumsal ve siyasal yaşama katılmamıza rağmen göçmen işçiler, kadınlar ve gençler olarak halen eşit siyasal ve sosyal haklara sahip değiliz. Başka ülkelere demokrasi ve özgürlük dersi veren ve eleştirilerde bulunan Almanya devleti, ülkesinde yaşayan göçmenlerin en asgari haklarını bile tanımayarak, gerçek anti demokratik yüzünü göstermektedir. Ayrımcı ve ırkçı yasalar, uygulamalar sonucu dışlanan göçmenlerin işyerinde, okulda, üniversitede, meslek eğitiminde, konut arayışında ve yaşamın birçok alanında eşitsizliğe uğraması, devletin uygulaya geldiği ırkçı ve ayrımcı politika ve yasaların sonucudur.

"Seçme ve seçilme hakkı başta gelmek üzere, eşit siyasal, sosyal haklara sahip olmayan biz göçmenler, ırkçılığı ve ayrımcılığı her gün yaşıyoruz. Bu koşulların değişmemesi, tersine daha da fazla toplumsal yaşamda hissedilir hale gelmesi, eşit haklar için göçmen ve yerli emekçilerin ortak ve birlikte mücadelesini daha da elzem haline getiriyor. Bu temelde Linke Liste Nürnberg olarak halklar arası birleşik mücadeleyi büyütme ve geliştirme amacı taşımaktayız."

Nürnberg'te yaşayan göçmen emekçiler için başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere, günlük yaşamı etkileyen ekolojiden, kadın haklarına, ücretsiz toplu taşımadan işçi haklarına, sosyal konut hakları için bir yerel seçim kampanyası yürütüleceği belirtilen açıklamada, tüm göçmen ve yerli işçileri, emekçileri yapılacak Belediye Meclisi seçimlerinde Linke Liste'yi destekleme ve oy verme çağrısı yapıldı.