23 Eylül 2024 Pazartesi

Yeliz Erbay ve Şirin Öter, Köln'de anıldı

Almanya'nın Köln kentinde, 22 Aralık 2015'te İstanbul'da kuşatıldıkları evde girdikleri çatışmada ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Yeliz Erbay (Berçem Rênas) ve Şirin Öter (Ekin Su), komünistler tarafından anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma, konuşmalarla devam etti. Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) adına yapılan konuşmada, şehitlerin ideallerini savunmanın, iradelerini kuşanmanın ve mücadeleyi hangi biçimlerde olursa olsun sahiplenmenin önemine değinildi. Düşmanın her türlü saldırısına karşı ayakta kalmayı başaran partinin, bunu, iradeyi, kararlılığı ve şehitlere bağlılığı kuşanarak başardığı dile getirildi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada, şehitlere bağlılığın somutluğundan, ölümsüzlerin ideallerini somutlaştırmanın, ancak örgütlü mücadeleyle mümkün olduğu kaydedildi. Şehitleri anmanın, her bir komünist için bir test, devredilen bayrağın ne kadar ileriye taşındığının bir kontrolü olduğundan bahsedilen konuşmada, 2. Avrupa konferansıyla gençliğin, şehitlerin ideallerini kuşanarak mücadeleye daha yüksek bir cesaret ve partizanlıkla atılacağına vurgulandı.

Almanca ve Türkçe okunan "Partiye övgü" şiiriyle devam eden anma, "Devrim şehitleri ölümsüzdür" ve "Şehîd namirin" sloganlarıyla sona erdi.