22 Eylül 2024 Pazar

Yeldana Kaharman'ın üstü örtülmek istenen ölümüne ilişkin haberlere erişim engeli

Yeldana Kaharman'ın AKP'li Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğramasına yönelik haberlere erişim engeli getirildi. 

Evinde ölü bulunan Yeldana Kaharman'ın, AKP Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğramasına ilişkin haberlere erişim engeli getirildi.

Elazığ'da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Kazakistan uyruklu Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019'da oturduğu evde ölü bulundu. Vücudunda darp ya da kesik izi bulunmayan 21 yaşındaki Kaharman'ın intihar ettiği öne sürülmüştü.

Gazeteci Sedat Sur'un Twitter hesabından yaptığı paylaşımlara göre, Kaharman ölmeden bir gün önce AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradı. Sur, Elazığ'da yayın yapan Kanal 23 TV'de çalışan Kaharman'ın Tolga Ağar tarafından röportaj bahanesiyle Dersim'in Pertek ilçesine çağrıldığını ve burada istismarına uğradığını belitti. Sur'a göre Kaharman saldırının ardından karakola gittikten sonra Mehmet Ağar oğlunu bölgeden helikopter ile aldırdı. Evine gönderilen Yeldana'nın ertesi gün ölü bulunduğunu ve ölümünün kayıtlara intihar olarak geçtiğini söyleyen Sur, Kaharman'ın ölümünün şüpheli olduğunu dile getirmişti.

Sur'un tweetlerini içeren haberlere ve Ekşi Sözlük'te "Yeldana Kaharman" başlığı altında yapılan yorumlara da İstanbul 5'inci Sulh Ceza Hâkimliği tarafından erişim engeli getirildi. 

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin erişim engelleme ile ilgili yapılan haberler de kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Elazığ 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 24 Mart 2021 tarih ve 2021/2326 sayılı kararı ile erişime engellendi.