20 Eylül 2024 Cuma

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi üyeleri saldırıya uğradı

Hayvanların katledilmesine karşı Beşiktaş’ta direnişte olan Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi taşlı saldırıya uğradı. Hayvan hakları savunucuları mücadeleye devam edeceklerini kaydederken, dayanışmaya çağırdı. 

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi üyeleri, İstanbul Beşiktaş'ta sürdürdüğümüz "sokaktayım yanındayım" direnişinin 20. gününde, taşlı saldırıya uğradı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İnisiyatif, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek şekilde provokatif söylemler ve eylemlerde bulunan şahsı şikayet ettik, ancak bu saldırı bize bir kez daha asıl sorunun ve gerçek tehlikenin, siyasiler tarafından yüceltilen hayvana, insana ve doğaya karşı nefret politikaları ile adaletsizlik ve cezasızlık sistemi olduğunu gösterdi. İktidarın ve hayvan düşmanı mafyalaşmış grupların kışkırtmalarından cesaret alan bu şiddet failleri, bizi umutsuzluğa düşüremeyecek, çaresizliğe sürükleyemeyecek, korkutamayacak. Tıpkı bizim gibi, hayvanların da en temel haklarından biri olan özgürce yaşama hakkı için nöbet ve eylemlerimizi sürdürecek, çok daha güçlü bir biçimde 'Toplayamazsın! Hapsedemezsin! Öldüremezsin!' demeye devam edeceğiz" dedi. 

Tüm yaşam savunucularını bu çarpık düzene, artan toplumsal şiddete ve kutuplaşmaya karşı ses çıkarmaya, dayanışmaya ve daha fazla direnmeye çağıran Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, "Çünkü sokaklar hepimizin" diye vurguladı.