3 Ekim 2024 Perşembe

Yargıtay üyesi Ünal, İHD'yi hedef gösterdi

Bilişim suçlarına ilişkin hakim-savcılara ders veren Yargıtay üyesi İdris Ünal, sosyal medyadan, dün açıkladığı hak ihlalleri raporu nedeniyle İHD'yi hedef gösterdi.

Türkiye Adalet Akademisi'nde hakim-savcı adaylarına "Bilişim suçları" dersleri veren Yargıtay Üyesi İdris Ünal, İnsan Hakları Derneği'ni (İHD) hedef gösterdi.

İHD Genel Merkezi dün, "2020 Yılı İlk 10 ayında Baskı ve Tehdit Yöntemleri ile Ajanlaştırma Dayatması ve Kaçırmalara Dair" rapor yayımlamıştı. Ünal, Raporun haberini resmi Twitter hesabından paylaşan Deutsche Welle Türkçe'nin gönderisinin altına, "Pkk hakları derneği olarak isim değiştirseler daha bir anlamlı olurdu" şeklinde yorum yaptı.

Yoruma, sosyal medya kullanıcılarından tepki geldi. İHD'nin Türkiye'nin en köklü hukuk ve insan hakları kuruluşu olduğunu belirten kullanıcılar, "İyi ki İHD var" şeklinde paylaşımlar yaptı.

İdris Ünal, sırasıyla Kastamonu/Şenpazar, Artvin/Borçka, Niğde ve Gebze Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 2014-2017 yılları arasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı "Bilişim Suçları ve Anayasal Suçlar Bürolarında" Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulundu. 16 Kasım 2017 tarihinden itibaren Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Türkiye Adalet Akademisi'nde hakim-savcı adaylarına "Bilişim Suçları" dersleri vermektedir. Ünal, 16 Temmuz 2018'de Yargıtay üyeliğine seçildi.