25 Eylül 2024 Çarşamba

Yargıtay Kadir Şeker'in cezasını onadı: Yeniden hapse girebilir

Yargıtay, kadına yönelik şiddeti engellemek isterken Özgür Duran'ı öldüren Kadir Şeker hakkında verilen 10 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Şeker cezasının bundan sonraki bölümünü açık hapishanede geçirecek. Açık hapishanelerin temmuz ayına kadar Covid-19 izinli olması nedeniyle bu sürede dışarıda olacak, iznin uzatılması durumunda ise infazı için yeniden hapishaneye girecek.

Konya'da kadına yönelik şiddeti engellemek isterken kendisini korumak için Özgür Duran'ı öldüren 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen Kadir Şeker'in cezası Yargıtay tarafından onandı.

Tutuklu yargılanan Şeker, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 yıl 6 ay hapse mahkum edilmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından kararın bozulmasının ardından 5 Temmuz 2022'de yeniden hakim karşısına çıkmıştı.

10 yıl 10 ay hapse çarptırılıp, tutukluluğunun devamına karar verilen Şeker, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve avukatların itirazı üzerine dosya bir üst mahkeme olan 4. ACM'ye taşınmış, heyet 7 Temmuz günü Şeker'in tahliyesine karar vermişti.

HaberTürk'te yer alan habere göre itirazların üzerine dosya yeniden Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi de verilen hapis cezasının onanmasına karar verdi, Şeker cezasının bundan  sonraki bölümünü açık hapishanede geçirecek. Ancak, açık hapishanelerin temmuz ayına kadar Covid-19 izinli olması nedeniyle bu süre zarfından dışarıda olacak, iznin uzatılmaması durumunda ise temmuz ayında infazı için yeniden hapishaneye girecek.