23 Eylül 2024 Pazartesi

Xebat Dêrik ölümünün 8. yılında mezarı başında anıldı

Dêrik’te yüzlerce kişi, ölümünün 8. yılında Xebat Dêrik'i mezarı başında andı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Derik kentinde bir araya gelen yüzlerce kişi ölümünün 8. yıl dönümünde Şehit Xebat Derik'i (Mahmud Ramazan) andı.

Derik'te bulunan Şehit Xebat Derik şehitliğinde gerçekleştirilen anmaya Şehit Aileleri Meclisi ve sivil kurumların temsilcileri katıldı. DSG savaşçılarının düzenlediği askeri tören ile başlayan anmada konuşan DSG komutanlarından Bedran Dêrik, "Halkların özgürlüğü için mücadele eden hareketimiz, direnişimizin başından bu yana işgalci ve faşist devletlerin komplolarına maruz kalıyor. Fakat halkımıza, devrimimize ve gücümüze olan inancımızla halkı faşizm ve işgalden kurtarmak için şehadete ulaşan şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz" diye belirtti.

Ardından konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Şahoz Hesen, "Xebat Dêrik’in şehadeti üzerinden 8 yıl geçti. O, kalbimizde ve vicdanımızda yaşıyor. YPG, komutanı ve kurucu Şehit Xebat’ın izinde birçok zafer kazandı. Demokratik bir Suriye için mücadele veren YPG, halklar üzerinde yapılan planlara karşı durarak büyük başarılara imza attı" dedi.

Xebat Dêrik'in kardeşi Husên Ramazan da "Halkımıza ve güçlerimize, şehitlerin uğruna canlarını verdikleri hayallerini gerçekleştirmek için onların izinde olacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Xebat Dêrik'in ailesi adına üzerinde onun resminin bulunduğu bir tablo DSG komutanlarına verildi.

Anma töreni, katılımcıların şehitlere bağlılık sloganları ve zılgıtlar eşliğinde Şehit Xebat'ın mezarını çiçeklerle donatmasıyla son buldu.

Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) kurucu komutanlarından Şehit Xebat Dêrik (Mahmûd Ramazan), Rojava'daki savunma çalışmalarının gelişiminde başat rol oynayan bir öncüydü.