23 Eylül 2024 Pazartesi

Wuppertal'da gözaltında ölüm protesto edildi

Almanya'nın Wuppertal kentinde polisin gözaltına aldığı 24 yaşındaki bir gencin gözaltında ölmesi protesto edildi.

Wupertal'de bir genç gözaltında katledildi. Gencin katledilişi sosyal medyada yayınlanan bir video ile ortaya çıkarken, polis ve savcılığın da gözaltında yaşanan ölümü gizlediği öğrenildi.

Karavane (Kervan) örgütü Wuppertal tren istasyonu önünde basın açıklaması yaptı. 24 yaşındaki Yunanlı gencin ablasının yanında darp edilerek gözaltına alındığı ve birkaç saat sonra öldürüldüğü, beş gün boyunca da gizlendiği vurgulanan açıklamada, gözaltına alınan bir gencin karakola değil, mahkemenin bodrum katındaki bir hücreye götürüldüğüne dikkat çekildi. Bunun nedeninin bilinmediği belirtilen açıklamada, olayın intikal ettiği savcının ölüm olayını doğal ölüm olarak lanse edip üzerini kapattığı ve kamuoyundan gizlediğini vurgulandı. Yaşananların gözaltında yaşanan ölümlerin benzer şekilde kapatılmak istendiğine dikkat çekildi. 

Açıklama sonrası, yürüyüş yapıldı. Polisin 24 yaşındaki Yunanlı gencin gözaltına aldığı yere ve mahkeme binasının önünde kısa bir eylem yapıldı. Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalar ve atılan sloganlarla polis şiddetinin ve katliamlarının protesto edildiği eyleme Kervan'ın yanı sıra AGİF, Migrantifa ve çok sayıda kişi katıldı.