23 Eylül 2024 Pazartesi

Viyana'da 'Ölümsüzlerin izinde, direnişten zafere' gecesi düzenlendi

Viyana'da Kasım şehitler ayı kapsamında ölümsüzleşen devrimciler anıldı. Anmada konuşan MLKP temsilcisi, tüm antifaşistleri, işçileri, gençleri, kadınları MLKP'de örgütlenmeye çağırdı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Kasım şehitkler ayı dolayısıyla "Ölümsüzlerin izinde, direnişten zafere" etkinliği düzenlendi.

Tarihi EKH binasında yapılan etkinlik açılış konuşması ve saygı duruşu ile başladı. Etkinlik ölümsüzleşen MLKP, KKÖ, KGÖ ve FESK gerilla ve üyelerinin görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterildi.

Ardından konuşma yapan MLKP temsilcisi, sözlerine Türkiye, Kürdistan ve dünya devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen devrimcileri anarak başladı.

Faşist AKP-MHP iktidarının ve Türk devletinin halklara yönelik saldırılarına dikkat çeken MLKP temsilcisi, AKP-MHP iktidarına karşı antifaşist bir cepheye ihtiyacın olduğunu ifade etti.

KGÖ Avrupa'nın 2. Konferansını da selamlayan MLKP temsilcisi, tüm antifaşistleri, işçileri, gençleri, kadınları MLKP'de örgütlenmeye çağırdı.

Ölümsüzlerin resimleri ve flamalarıyla donatılan salondaki etkinlikte, PYD-Viyana temsilcisi yaptığı konuşmada, şehitlerin mücadele mirasının devrim ile sonuçlandırılması için daha çok mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Avusturya adına yapılan konuşmada ise, birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi. Faşist şeflik rejiminin birleşik mücadele ile devrilebileceğini belirtilen konuşmada, MLKP şehitleri şahsında tüm devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri anarak sözlerini sonlandırdı.

Etkinliğe MKP ve DKP-BÖG mesaj göndererek ölümsüzleri andı.

Çetin Oraner, Koma Rojava ve Delil Xıdır'ın sahne aldığı anma etkinliği sloganlarla sona erdi.