23 Eylül 2024 Pazartesi

Veli-der Milli Eğitim Bakanı Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tarikat, cemaatlere "STK" diyerek işlediği suçları meşrulaştırmaya ve sevimli göstermeye çalıştığını kaydeden Veli-der, Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve çocukların gelecekleri için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bütçe görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, cemaat ve tarikatlara yönelik görüşlerine yöneilk itiraf niteliğinde açıklama yapmıştı.  Tekin, "sizin 'tarikat cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır" diyerek tarikat-cemaatleri ve işledikleri suçları meşturlaştımaya çalıştı.

"Tarikatlar ve cemaatler yasadışı ve gerici yapılardır. Çocuklarımızı tarikatalra teslim etmeyeceğiz" şiarıyla Kartal'daki dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Veli-der, Milli Eğitim Bakanı Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizdi.  

'BİR TANE BİLE TARİKAT CEMAAT PROTOKOLU ASLA KABUL EDİLEMEZ'
Basın metnini okuyan Veli-der Başkanı Ömer Yılmaz, bu protokollerle ülkenin şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketine dönüştürmek istediklerini kaydetti. Tekin'in tarikat ve cemaatlerin çocukların dağa çıkmasını engellediğini iddia ederek bu dinci yapıları halkın nezdinde meşrulaştırmaya ve sevimli göstermeye çalıştığına dikkat çeken Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin çocuklarına sahip çıkma gücü ve yeterliliği vardır. Yeter ki bu irade devlet tarafından gösterilebilsin. Çocuklarımızın dağa çıkmasını engellediğini iddia ettiğiniz tarikat ve cemaatler, Suriye iç savaşı sırasında çocuklarımızı IŞİD, ÖSO, El Nusra ve El Kaide gibi dinci terör örgütlerine gönderdiler. Ve yine sizin 'STK' dediğiniz, bizim 'tarikat ve cemaat' dediğimiz gerici yapıların yurtlarında ve Kuran kurslarında çocuklarımızın başına neler geldiğini çok iyi biliyoruz.
Yusuf Tekin tarikat ve cemaatlerle olan ilişkilerini TBMM Genel Kurulunda dile getirmekten çekinmediği gibi, onlarla protokoller imzalamaya devam edeceğini söylemektedir. Bir tane bile 'tarikat cemaat' ile yapılan proje, protokol asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Tekin'in bu suçu işlemeye devam edeceğini yaptığı konuşmayla açıkça beyan ettiğini söyleyen Yılmaz, ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi ile MEB okullarına "manevi danışman" adı altında dini görevliler (imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur'an kursu hocaları) görevlendirilerek tarikat ve cemaatlerin okullara girmelerinin önünün açıldığını kaydetti.  

'MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
Yılmaz, şöyle devam etti: "Tarikat ve cemaatler STK değil, yasa dışı gerici yapılanmalardır. Yasa dışı gerici yapıları okullarımızda istemediğimiz gibi, hukuku çiğneyerek bu gerici yapıları yasalara rağmen okullarımıza sokmaya çalışan Yusuf Tekin'in de Milli Eğitim Bakanlığı görevinden azledilmesini istiyoruz. Çünkü Yusuf Tekin'in Milli Eğitim Bakanlığı gibi önemli bir görevde bulunması bu ülke için beka sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti'ni şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi yaptırmayacağız. Bu mücadele iyi ile kötünün, aydınlık ile karanlığın, bilim ile cehaletin kavgasıdır. Bugün her ne kadar durum aleyhimize gibi görünse de umutsuz değiliz. Zira insanlık tarihine baktığımızda; kötülüğün, karanlığın, cehaletin kalıcı olarak kazandığı görülmemiştir.  Ne olursa olsun çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz!
Karanlığa teslim olmayacağız! Yaşasın lik, bilimsel, demokratik, kamusal eğitim mücadelemiz!  Veli-der olarak; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacağız."