4 Ekim 2024 Cuma

VEDAŞ, İpekyolu'nda bir mahallenin elektriklerini kesti

VEDAŞ, Van'ın İpekyolu İlçesindeki bir mahallede elektrikleri kesti. VEDAŞ'ın uygulaması nedeniyle cihaza bağlı yaşamını sürdüren hastalar risk altında. Halk, sayaçların elektrik direklerine taşınmasına tepki gösterince mahalle TOMA ve zırhlı araçlarla ablukaya alındı.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), İpekyolu İlçesine bağlı Yalım Erez Mahallesi'nde, sayaçların elektrik direklerine taşınmak istenmesine tepki gösteren halkın elektriğini kesti. Cihaza bağlı yaşayan hastaların risk altında olduğuna dikkat çeken halk, bir an önce elektriğin açılmasını istedi.

Halk mahallede nöbet tutmaya başlarken, sayaçların elektrik direklerine taşınmasına tepki gösteren bir kadın, VEDAŞ görevlilerinin şiddetine maruz kaldı. Halkın nöbet eylemi başlattığı mahalle, polis zırhlı araçları ve TOMA'larla abluka altına alındı.

'BİRİ YAŞAMINI YİTİRİRSE DEVLET SORUMLUDUR'
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan ve HDP İl Örgütü yöneticileri halka dayanışmak için mahalleye gitti.

VEDAŞ'ın halkın elektriğini kesmeye hakkı olmadığını söyleyen Orhan, eğer varsa kaçak kullanımların tespit edilerek işlem yapılabileceğini belirtti. Orhan, "Bütün bir mahallenin elektriği kesilerek cezalandıramaz. Mahallede elektrikli oksijen tüpüne bağlı yaşayan bir kadın var ve yaşamını yitirirse bundan VEDAŞ ve buna sessiz kalan Enerji Bakanlığı, devlet yetkilileri sorumlu olacaktır" dedi.