25 Eylül 2024 Çarşamba

Van'da oylara sahip çıkma çağrısı: Erdoğan'ı saraydan indireceğiz

Yüz binlerin katılımıyla Van'da final mitingini gerçekleştiren Yeşil Sol Parti, Erdoğan'ı saraydan indireceklerini kaydetti. Mitingde konuşan Buldan, oylara sahip çıkmaya çağırdı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) seçimlere bir gün kala final mitingleri gerçekleşti. Yüz bin katıldıkları Van Beşyol Meydanındaki mitingde, sarayda oturan Erdoğan'ı indireceklerini vurguladı.

Sabahın erken saatlerinde miting alanına akın eden halkların katılımıyla miting saygı duruşuyla başladı. Siyasi parti temsilcilerinin halkları selamlaması ve konuşması sonrası Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan söz aldı.

BULDAN: YARIN SÖZ SİZDE
Van halkının büyük bir irade ortaya koyduğunu kaydeden Buldan, Türkiye'nin tarihini direnen halkların yazacağını belirtti. Bugüne dek meydan meydan gezerek sözlerini söylediklerini dile getiren Buldan, kitleye seslendi ve şöyle devam etti: "Ama artık yarın söz sizde, mühür sizde, mühür sizin elinizde. Mührünüzü Yeşil Sol'a öyle bir vurun ki Erdoğan yüzde elli artı biri artık rüyasında bile görmesin. Ve Yeşil Sol'un altına mührünüzü öyle bir vurun ki talancılar, kayyımcılar bu ülkeyi soyanlar gitsin. Bu ülkeye halkımıza, halklarımıza açlığı, sefaleti, yoksulluğu, şiddeti inkarı ve baskıyı reva görenler artık gitsinler. Arkalarına bile bakmadan gitsinler. Tıpış tıpış gitsinler ve bir daha Van'a da gelemesinler" dedi.

'ÇİLLER'LE AYNI ZİHNİYETİ SERGİLEYEN ERDOĞAN DA GİDECEK'
Kürt düşmanlarını, kadın katillerini, gençlerin hayallerini çalanları halkların göndereceğinden emin olduklarının altını çizen Buldan, iktidarın gitmemek için direndiğini de vurguladı. Tansu Çiller'in "Erdoğan giderse ülke gider" sözlerini hatırlatan Buldan, Çiller'e şunları söyledi: "Yahu sen giderken ülke elden gitti mi? Seninle aynı zihniyeti, aynı anlayışı ve yaklaşımı sergileyen Erdoğan da senin gibi gidecek, sizler bir geldiniz bin gittiniz. Biz buradayız, vardık varız, var olacağız. Bir bin olduk, milyonlar olduk. Biz bir geliriz, bin oluruz, birdik milyonlar olduk. Tutukladılar zannettikler ki bizim partimiz devre dışı kalacak. Cezaevlerine koydular, siyasi yasağı getirdiler. Görevden aldılar, yerlerine kayyum atadılar. Ama biz boyun eğmedik, sizin önünüzde diz çökmedik. Yüz yıllardır bu topraklarda vardık var olacağız. Bu ülkeye onuru da barışı da biz getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bir oy Yeşil Sol'a bir oy faşizmi geriletmeye" diyen Buldan, oyları vermenin yeterli olmadığını aynı zaman da güvenliği için de mücadele etmek gerektiğini söyledi. Buldan, halkların iradesine ve sandıklarına sahip çıkmasını vurguladı.

Buldan'ın konuşmasının ardından Özlem Bağlayan ve Ali Jiyan konser verdi.