4 Ekim 2024 Cuma

Van'da binlerce kişi ulusal birlik eylemine saldıran polise direndi

DBP'nin "Şimdi ulusal birlik ve özgürlüğü sağlama zamanı" şiarıyla Van'da Feqiyê Teyran Parkı'nda yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Polis saldırısına sloganlarla yanıt veren binlerce kişi, saldırıya rağmen dağılmadı, HDP ilçe binasına giderek açıklama yaptı.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP), "Şimdi ulusal birlik ve özgürlüğü sağlama zamanı" şiarıyla Kürt ulusal birliğine ilişkin Van'da Feqiyê Teyran Parkı'nda yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Saldırıya rağmen dağılmayan kitle, "Bijî berxwedana zindanan", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî yekitî" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarını attı.

Sabahın erken saatlerinde açıklamanın yapılacağı park polis ablukasına alındı, ara sokaklar tümüyle kapatıldı. Polis ablukasına rağmen binlerce kişi parkta buluşmak için ısrar etti. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır'ın da katıldığı eylemde kitlenin toplanmasının ardından polis saldırısı başladı.

Saldırıya sloganlarla yanıt veren kitle ara sokaklarda toplanarak dağılmamakta ısrar etti. HDP'liler, saldırının ardından HDP İpekyolu İlçe Örgütü binasına doğru yürüyüşe geçti.
 
Sloganlar eşliğinde yürüyen kitleye, polis bir kez daha Beşyol'da gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Sloganlarla karşılık veren kitle bir süre sonra parti binası önüne geçti.
 
DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, burada toplanan kitleye hitaben açıklama yapıyor.