22 Eylül 2024 Pazar

Van Barosu Kadın Komisyonu: Mücadeleyi sürdüreceğiz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu, daha büyük bir inanç ve dayanışmayla mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Tahir Elçi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantında söz alan Kadın Komisyonu Başkanı Fatma Gülgen, 2021 yılının ilk 65 gününde 68 kadının erkekler tarafından katledildiğini vurguladı. 

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin Türkiye'de her alanda var olmaya devam ederken, kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismarın sistematik olarak arttığını kaydeden Gülgen, 6284 sayılı yasanın ve İstanbul Sözleşmesi'nin kadın katliamlarının azalmasında etkili olacağını dile getirdi. 

Gülgen, "Avrupa Birliği mevzuatı, Uluslararası Çalışma Örgütü belgeleri, Birleşmiş Milletler Kadınlara Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi ve İstanbul Sözleşmesi'ne uygun şekilde eğitim, bilinçlendirme ve yasal düzenlemelere yönelik çalışmalar acilen yapılmalıdır. Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak katledilen, kaybedilen, ayrımcılığa, şiddete, tacize maruz bırakılan kadınların insan hakları mücadelesini dünden daha büyük bir inançla ve dayanışmayla sürdüreceğiz" dedi.