6 Ekim 2024 Pazar

Urfa Barosu: Emine Şenyaşar iktidarı rahatsız etti

Urfa Barosu, 20 Mayıs'ta HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ziyareti öncesi gözaltına alınan Emine ve Ferit Şenyaşar için yaptığı açıklamada, Emine ve Ferit'in insani taleplerinden ve adalet arayışından dolayı iktidarın rahatsız olduğunu belirtti.

Urfa Barosu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyetin 20 Mayıs ziyareti öncesinde gözaltına alınan Emine ve Ferit Şenyaşar'ın gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Adalet" nöbetinin 75. gününde olan Emine ve Ferit'in 20 Mayıs'ta hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada, "Siyasal iktidar, Şenyaşar ailesinin katli ile ilgili yapılan yargılamanın her aşamasında kendi partisinin milletvekili olması sebebiyle devletin tüm aygıtlarıyla faillerden yana tavır takınması sebebiyle ve taleplerinin yargı mercilerince dinlenmemesi sebebiyle Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet aramak adına nöbet tutmaya başlamıştır. Şenyaşar ailesinin tek isteği ve gayesi soruşturmanın bir an evvel neticeye kavuşturulması ve faillerin cezalandırılmalarıdır. Tek talepleri adalettir" diye kaydedildi.

Emine ve Ferit'in insani taleplerinden ve adalet arayışından dolayı gözaltına alınmasını, iktidarın "adalet" talebinden rahatsız oluşuna bağlanan açıklamada, ayrıca bu durumun failleri koruma çabasını akıllara getirdiği vurgulandı.

Açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: "Adliye önünde adalet talep eden ailenin suç teşkil edecek hiçbir fiili yokken gözaltına alınmalarının başkaca bir açıklaması veya izahı mümkün değildir. Unutulmasın ki bu coğrafyada yaşanan her türlü hukuksuzluğun karşısında, bütün acılı adalet feryatlarını duyan, gören, kaydeden bir Urfa Barosu vardır. Tarihe Suruç Devlet Hastanesi Katliamı olarak geçecek davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."