22 Eylül 2024 Pazar

Uluslararası Koalisyon Kobanê'deki üssünden çekildi

Uluslararası Koalisyon, Kobanê'nin güneyindeki Sırin ilçesinde bulunan üssünden geri çekildi.

Uluslararası Koalisyon güçleri Kobanê'nin güneyindeki Sırin ilçesinde bulunan Kuzey ve Doğu Suriye'deki en büyük üssünden geri çekildi.

ANHA muhabirlerinin aktardığına göre; bugün sabah saatlerinde 120 araçlık bir konvoyun koalisyona ait üsten ayrıldığını, tahliye işlemlerinin ardından üsten büyük bir patlama sesinin geldiğini bildirdi. Patlama sesiyle birlikte, koalisyon güçlerinin boşalttığı üssü savaş uçaklarıyla imha edebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Öte yandan üsten çıkan konvoyun M-4 uluslararası yoluna doğru hareket ettiği ancak nereye gittiğinin bilinmediği kaydedildi.

Kobanê kent merkezinin 30 km güneyindeki Sırin ilçesinde bulunan söz konusu üs, Uluslararası Koalisyonun Kuzey ve Doğu Suriye'deki en büyük üssü olarak biliniyor.

ABD'nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon tarafından yapılan açıklamada güçlerin Kuzey ve Doğu Suriye'de, Türkiye ve desteklediği çetelerin işgal saldırılarına maruz kalan sınır bölgelerine değil, petrol sahalarında yeniden konuşlandırılacağı belirtilmişti.

Uluslararası koalisyonun Kobanê'deki üssünü boşaltmasının, Trump-Erdoğan görüşmesi öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.