25 Eylül 2024 Çarşamba

Uçar: Saraylarını başlarına yıkmaya geliyoruz

Yeşil Sol Parti'nin Elazığ'da düzenlediği mitingde konuşan Eşsözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Bizler değiştirmeye geliyoruz. Zalim iktidarın saraylarını ve saltanatlarını başlarına yıkmaya geliyoruz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmaları kapsamında Elazığ İstasyon Meydanı'nda miting düzenledi. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve binlerce kişinin katıldığı miting demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

Ardından Yeşil Sol Parti milletvekili adayları halkı selamladı.

AKDENİZ: SALDIRDIKÇA KAYBEDİYORLAR
EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, artan provokasyon çağrılarının miting alanlarında boşa düşürüldüğünü vurguladı. Akdeniz, "Onlar saldırdıkça kaybediyorlar. Biz ise güçlenerek geliyoruz. Bunlar patronların, sömürücülerin ittifakı. Topunu birden göndereceğiz. Bizler Emek ve Özgürlük İttifakı'yız. 'Türk ve Kürt halkları bir arada eşit yaşayacak' diyoruz. 'Aleviler eşit yurttaşlık hakkını alacak' diyoruz" ifadelerini kullandı.

BAYINDIR: MUTLAKA KAZANACAĞIZ
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise mutlaka kazanacaklarının altını çizerek şöyle devam etti: "Mutlaka kazanacağız. Sizlerin desteğiyle, coşkusuyla ve direnişiyle kazanacağız. 21 yıldır Elazığ'ı zulmün kalesi haline getirdiler. Bu kaleye gedik açmaya var mısınız? Özgürlüğün, demokrasinin ve barışın gediğini açacağız. Bizler değiştirmeye geliyoruz. Zalim iktidarın saraylarını ve saltanatlarını başlarına yıkmaya geliyoruz. 14 Mayıs'ta sandıklar Yeşil Sol'a boyanacak. 14 Mayıs'ta var mısınız Cumhur İttifak'ını sandığa gömmeye? Yeşil Sol Parti halkların gençlerin ve kadınların partisidir. Sizlerle kazanacağız."

UÇAR: ANAHTAR SİZSİNİZ
AKP'nin "Yeni Türkiye" iddiasına işaret eden Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Bizler yeni bir yaşamı kuracağız. 21 yıldır Kürtlerin Alevilerin gençlerin yaşadığı zulümlerinin altına imzasını atan iktidar yeni bir Türkiye kuramaz. AKP'nin yeni Türkiye'sinde kadın düşmanı politikalarla kurduğu ittifaklar var. Burada cepledikleri paralarla Avrupa'da kurduğu şirketler var. Biz Yeşil Sol Parti olarak Kürdistan'daki ve Türkiye'deki halklarla birlikte bunları gönderelim ve yeni bir demokratik yaşamı kuralım. Saray'ın duvarları pul pul dökülüyor" dedi.

21 yıllık AKP iktidarında özgürlük, demokrasi ve eşitliğin rafa kaldırıldığını vurgulayan Uçar, tüm gençlere sandıklarda görev alma çağrısı yaptı. Uçar, şöyle devam etti: "Kazanmamız önünde hiçbir engel yok. Tek adam rejimini göndermeye geliyoruz. Bugüne kadar direnişin adı aslında Yeşil Sol Parti. Bu mücadele de demokratik bir cumhuriyetin ve gerçekten işleyen bir Meclis'in oluşmasına vesile olmak zorunda. Bizler geliyoruz, onlar tıpış tıpış gidiyor. Meclis'e girdikten sonra demokratik bir Türkiye'nin nasıl mümkün olduğunu, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarını göstereceğiz. Mevcut Anayasa'nın nasıl kapsayıcı bir Anayasa'ya dönüşeceğini göstereceğiz. Anahtar sizsiniz. Tek adamı rejiminin kapısını kapatmak için, demokratik bir ülkenin kapısını açmak için kullanacağız."
 
Miting, konuşmaların ardından sanatçı Kasım Taşdoğan'ın sahnesiyle son buldu. Miting boyunca "Yeşil Sol halktır, halk burada" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.