20 Eylül 2024 Cuma

Tutsakların Sesi Platformu 700. haftada alanlarda olmaya çağırdı

Tutsakların Sesi Platformu, Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasına giren eylemi ile ilgili yaptığı açıklamada "Annem cumartesi ve kapatmamış kayıp defterini 700 haftadır. Yazar umutlarını her gün kaleminin mürekkebi gözyaşlarından. Annem cumartesi ve ben karanlık odalar, karanlık seslerden gelen talimatlarla kaybedildim, kimsesizler mezarlığında bir numarayım isimsiz. Beni bul anne..." dedi.
Cumartesi Anneleri'nin gözaltında kaybedilen yakınlarını bulmak amacıyla Galatasaray'da başalttıkları eylem 700. haftasına girerken demokratik kitle örgütlerinden 700. haftaya dair destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Avrupa'da faaliyet yürüten Tutsakların Sesi Platformu (TSP), yayınladığı yazılı açıklamada "Benim annem cumartesi" dedi.
 
Tutsakların Sesi Platformu açıklaması şöyle:
"Benim annem her saat, her dakika gözleri yolda ve yaşlı. Yüzünde yılların hasretiyle oluşan çizgiler, gözleri yaşlı tedirgin. Beyaz tülbentiyle barış elçisi. Annem cumartesi çığlığı, çığlığı kayıp. Annem cumartesi; yollara çok uzak yollara bakar buğulanmış gözlerle...
 
Annem cumartesi ve kapatmamış kayıp defterini 700 haftadır. Yazar umutlarını her gün kaleminin mürekkebi gözyaşlarından. Bir tutam saç, bir avuç toprak yada etinden bir parça bulmak umuduyla. Annem cumartesi; telsiz sesleriyle uyanır her sabah, kulağı çalan telefonda. Başına bağladığı beyaz tülbent gözyaşlarını sildiği mendildir, sızan kanı saklayamaz. Annem cumartesi ve ben karanlık odalar, karanlık seslerden gelen talimatlarla kaybedildim, kimsesizler mezarlığında bir numarayım isimsiz. Beni bul anne...
 
İşkence tezgahları eritemedi bedenimi. 7 gün, 7 hafta, 70 ay değil 700 haftadır sesimi haykırıyor annem. Kayıp, katledilen sesimi, susturmaya çalıştıkları bilincimi. Annem cumartesi, işkence tezgahlarında yarım kalan çığlığım oluyor. Galatasaray Meydanı'nda yırtılan afiş, Kayıplar Kurultayı'nda haykıran sesim. Hasan'la başladık ilk, binlerce Hasanın çığlığı, 'Çocuğumun kemiklerini verin' diyen Berfo ananın sesi oluyor. Onca işkence, onca jop darbeleri ve biber gazına inat ne çok inatla direndiniz. Bize öğrettiğiniz hayata tutunmayı inanmışlığın sesiyle. İstanbul'dan yaktığınız kıvılcım Kürdistan'da alevlenirken sesiniz Arjantinlerde yangın oldu. Öğrettiniz bize yine son ders verir gibi enternasyonali. Ağrıyan dizleri, bükülmüş belleriyle ve inançla her hafta çıktıkları Galatasaray Meydanından. İnatla, dirençle 700 haftadır. Benim Annem Cumartesi ve kokusunu özledim işkence tezgahlarında kaybedemezsiniz korkum yok!
 
700. haftasındaAvrupa'nın her meydanından 25 Ağustosta Cumartesi Annelerinin sesi olalım. Annelerimizin bu haklı sesini duyuralım dünya halklarına.
Sesin nerede?
Annem cumartesi...."