20 Eylül 2024 Cuma

Tutsak yakınları Bakırköy Hapishanesi önünde: Her hafta buradayız

Tutsak yakınları, Bakırköy Hapishanesi önünde "Özgürlüğe ses ver" eylemi yaptı. Polis ablukasına alınan tutsak yakınları polise "Her hafta buradayız" diyerek tepki gösterdi.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm" kampanyası kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, "Özgürlüğe ses ver" çağrısı yaptı. Eyleme, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri (MATUHAY-DER), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği'nin (ÖHD) yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

'HER HAFTA BURADAYIZ'
Bahçelievler metrobüs durağından Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesine yürüyen tutsak yakınları, polis ablukasına alındı. Ablukaya tepki gösteren tutsak yakını Fince Akman, "Çocuklarımızdan 50 gündür haber alamıyoruz? Ne telefon ne mektup ne görüş var. Çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Kusura bakmayın her hafta buradayız. Utanın biraz sizin hiç yüzünüz yok mu? Türkiye'ye Müslüman ülke diyorsunuz İsrail'den farkınız yok. Biz burada Filistin gibi olmuşuz. Sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Eylemde sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı. Eylem atılan sloganların ardından son buldu.