25 Eylül 2024 Çarşamba

Tutsak sosyalist gençler için Eskişehir'de yazılama: Yoldaşlarımızı alacağız

1 Mayıs öncesi gençliğin antifaşist örgütlenmesini engellemek amacıyla tutsak edilen sosyalist gençler Müslüm Koyun ve Sude Çağlar için Eskişehir'de özgürlük istendi. SGDF, "Yoldaşlarımızı alacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), tutsak edilen sosyalist gençler Müslüm Koyun ve Sude Çağlar'a özgürlük istedi.

30 Nisan sabahı Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleşen ev baskınlarında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eskişehir 3. sıra milletvekili adayı Müslüm Koyun ve Sude Çağlar gözaltına alınmıştı.

Milletvekili adayı Koyun, 3 Mayıs'ta tutuklanırken Sude Çağlar ev hapsi adli kontrolüyle  serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine 5 Mayıs günü tekrar gözaltına alınan Çağlar tutuklanmıştı.

Gençliğin antifaşist örgütlenmesini ve mücadelesini saf dışı bırakmaya çalışan faşist AKP-MHP rejiminin, 1 Mayıs'tan hemen önce siyasi soykırım operasyonlarıyla yoldaşlarını tutukladığını kaydeden SDGF, "Yoldaşlarımızı alacağız. Faşizme karşı yükselttiğimiz özgürlük ve sosyalizm mücadelesini tasfiye etmeye çalışanlara sokaklardan, alanlardan cevap vermeye devam edeceğiz" dedi.

SGDF, Eskişehir sokaklarını "Devrimci tutsaklara özgürlük", "Sude Çağlar'a özgürlük", "Müslüm Koyun'a özgürlük" yazılamalarıyla donattı.