21 Eylül 2024 Cumartesi

Tutsak avukat Sezin Uçar'a ters kelepçe ve taciz

EHB avukatlarından Sezin Uçar, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde hastaneye giderken askerlerin ters kelepçe dayatmasına maruz kaldı. Uçar'ı darp ederek ters kelepçe takan askerler aynı zamanda cinsel tacizde bulundu.
Devrimci tutsaklara kelepçeli muayene dayatması giderek artıyor. Hasta tutsak Koçer Özdal'ın yaşamını yitirirken çıkarılmayan kelepçesinden sonra Elazığ Kadın Hapishanesi'nde de tutsaklara benzer keyfi uygulama dayatılmıştı. Elazığ Hapishanesi'nde bulunan tutsak kadınlar keyfi kelepçe dayatmasından dolayı hastaneye gidemediklerini geçtiğimiz günlerde görüşçüleri aracılığı ile ETHA'ya aktarmıştı.
 
Kelepçeli muayene dayatması Elazığ'dan sonra şimdi de Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde uygulanmaya başlandı. Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Sezin Uçar, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde hastaneye giderken askerlerin ters kelepçe dayatmasına maruz kaldı. Keyfi uygulamaya karşı çıkan Uçar'a, darp ederek ters kelepçe takan askerler aynı zamanda Uçar'a cinsel tacizde bulundu.
 
Bakırköy Kadın Hapishanesi'nden dün tahliye olan ESP ve SKM MYK üyesi Hatice Deniz Aktaş'ın aktarımlarına göre; hastanenin tutuklu koğuşunda kelepçe takılmasına karşı çıkan Uçar'ın vücudunda darp ve ters kelepçe takılmasından dolayı morluklar oluştu. Aynı zamanda bileklerinde ve omzunda askerlerin tırnak izlerinden dolayı derin çizikler oluşan Uçar, askerlerin cinsel tacizine de uğradı.
 
Uçar'ın, yaşanan taciz, darp ve ters kelepçe uygulamasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
 
ASKERDEN TUTSAK KADINLARA ÖLÜM TEHDİDİ
 
Daha önce doktor odasında askerlerin çıkmasını ve kelepçenin çıkarılmasını isteyen editörümüz İsminaz Temel ve beraberindeki devrimci tutsaklar Dilek Geçgin, Meral Demirkol da askerler tarafından ölümle tehdit edildi. Kelepçeli muayene dayatmasına maruz kalan tutsak kadınlar hapishaneye dönüşte de askerler tarafından 'Hepinizi öldürürüz' diye tehdit edildi.
 
Tutsak kadınlara küfür eden askerler aynı zamanda sözlü tacizde bulundu.