20 Eylül 2024 Cuma

'Türkiye ve Kürdistan halklarının birleşik mücadelesini örgütleyeceğiz'

DEM Parti, Hakkari Belediyesine kayyum darbesine karşı Pendik'te eylem yapıldı. HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, "Faşizme karşı ya zafer ya zafer. Zafer dışında ikinci bir seçenek yok. Faşizme karşı direnişi örgütleyeceğiz ve Hakkari kayyum darbesi karşısında Türkiye ve Kürdistan halklarının birleşik mücadelesini örgütleyeceğiz" diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Hakkari Belediyesine kayyum darbesine karşı Pendik Kavakpınar Mahallesinde eylem yaptı. Eyleme, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER), Emek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) de katıldı.

"Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz" pankartının açıldığı eylemde sık sık, "Bijî berxwedana Colemêrg" sloganı atıldı.

'FAŞİZME KARŞI SİPER YOLDAŞLIĞI'
HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, AKP-MHP iktidarının Kürt halkına yönelik "kirli" politikalar yürüttüğünü söyledi, faşizmin ancak ortak mücadele ile yıkılacağını vurguladı.

Faşizm yıkılana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Çiçek, "Bugün Hakkari'ye Kürdistan ve Türkiye'nin birçok kentinden onlarca insan irade gaspına karşı akın etti. Kürt halkı ve dostları bu darbeci rejim karşısında itaat etmediğini alanlarda gösterdi. Hakkari'de oluşan fotoğraflar onlara derttir. Bizlere her zamanki gibi büyük bir sorumluluk düşüyor. Faşizme karşı siper yoldaşlığı ile mücadelemizi büyütmek zorundayız. Baskılar bizlere bir daha haklı olduğumuzu gösteriyor. Bizler bu ülkeye ışık tutan aydınlarız" diye konuştu.

'ZAFER DIŞINDA İKİNCİ BİR SEÇENEĞİMİZ YOK'
Faşizmin elbet birgün yenileceğini vurgulayan Çiçek şunları söyledi: "Hala 12 Eylül Anayasasının tedavülde olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kayyum atanması hukuka uygundur diyen Erdoğan'a sesleniyoruz. Sen uygulamalarınla 12 Eylül Anayasasını bile rafa kaldıran bir diktatör olarak 12 Eylül darbecilerini bile mezarında ters döndürdün. Sen askerin, kolluğun, yargının gücünü çevresine almış sivil görünümlü bir darbecisin. Halkın geleceğine, yaşamına darbe uygulayan bir diktatörlük rejiminin temsilcisisin. Dünyada, Ortadoğu'da ve Türkiye'de olduğu gibi diktatörlüklerin, faşist rejimlerin sonu bellidir ve bu düzen elbette yıkılacaktır. AKP-MHP faşizmini, bu faşist bloğu alaşağı etmek için dün olduğu gibi bugün de mücadelemize daha fazla yükleneceğiz. Faşizme karşı ya zafer ya zafer. Zafer dışında ikinci bir seçenek yok. Faşizme karşı direnişi örgütleyeceğiz ve Hakkari kayyum darbesi karşısında Türkiye ve Kürdistan halklarının birleşik mücadelesini örgütleyeceğiz. Bijî berxwedana gelê Kurd. Bijî berxwedana Colemêrg. Yaşasın Türkiye ve Kürdistan halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelesi."