23 Eylül 2024 Pazartesi

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları sürüyor

Türk devletinin Rojava - Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları bugün de sürdü. Birçok kent SİHA ve savaş uçaklarının hedefi olurken halk da birçok merkezde saldırıları protesto etmek amacıyla eylemler düzenledi.

İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük yoğunlaşan saldırıları sürüyor. Qamişlo, Kobanê, Hesekê, Tirbespiyê, Şehba, Til Temir ve Girkê Legê'de onlarca hizmet kurumu SİHA ve savaş uçaklarıyla bombalandı.

Qamişlo'da El Felahîn benzin istasyonu, Qamişlo'da bulunan Kuzey ve Doğu Suriye'deki tek tıbbi oksijen üretim merkezi, Qamişlo-Amûdê yolundaki Herem Şêxo köyü bombalandı.

Qamişlo'da bulunan bulgur fabrikası, Tirbespiyê ve Girkê Legê de bulunan buğday siloları ve Til Temir'in Tewîla köyü de SİHA saldırılarının hedefi oldu. Ayrıca Qamişlo ve Kobanê'de bulunan İç Güvenlik Güçleri'ne bağlı toplamda 4 yol kontrol noktası hedef alındı.

Gerçekleşen saldırıların sonuçlarına ilişkin detaylı bilgi elde edilemedi.

HALK SALDIRILARA KARŞI MEYDANLARDA
Öte yandan işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Rojava halkları bugün de meydanlardaydı.

Hesekê, Qamişlo, Tirbespiyê, Halep, Şehba, Rakka, Dêrazor, Ayn Îsa, Minbic, Amûdê'de halk Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Eylemlerde Türk devletinin halka hizmet veren kurum ve fabrikalara yönelik saldırılarına rağmen direnişin sürdürüleceği mesajı verildi. Halk, uluslararası kamuoyuna Rojava'ya yönelik saldırılara karşı ses çıkarma çağrısında bulundu.