30 Eylül 2024 Pazartesi

Türk devleti Rojava sınır kentlerini bombalıyor

Türk devleti, işgal altında tuttuğu alanlar ile cephe hattı durumundaki şehir ve köyleri yoğun biçimde bombalıyor. Kobanê kent merkezi de hedef alındı. Can kayıpları ve yaralılar olduğu bilgisi alındı. Saldırı geniş bir alanda devam ediyor.

Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik yeni bir saldırı başlattı. Sabah saatlerinden itibaren Kobanê kent merkeziyle, cephe hattı durumundaki kent ve köyler yoğun biçimde bombalanıyor.

Edinilen bilgilere göre, işgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'nin Şehba, Minbic, Kobanê, Dirbesiye, Amûdê ve Tirbespiyê kentlerinde saldırılar gerçekleştirdi.

KOBANÊ KENT MERKEZİ DOĞRUDAN HEDEF ALINDI
Türk devletinin başlattığı yoğun bombardıman esnasında Kobanê şehir merkezi doğrudan hedef alındı. Onbinlerce sivilin yer aldığı kent merkezinin yanı sıra Miştenur Tepesi ve Halep yolu üzerinde kimi alanlar da bombalandı.

Türk devleti, ilerleyen saatlerde saldırı alanını genişletti. Kobanê merkezi ve çevresinin yanı sıra kentin batısında yer alan Boban, Şiftek, Selim ve Eşme köyleri ile çete işgali altındaki Cerablus'un karşısına düşen Yukarı Şexler köyü de ağır silahlar ile bombalandı.

Saldırının hedefi olan Kultep köyünde okul binası büyük zarar gördü.

1 ÇOCUK KATLEDİLDİ, 2 SİVİL AĞIR YARALANDI
Kobanê kent merkezinde top atışına hedef olan bir evde, Abid Muhammet Heci isimli çocuk hayatını kaybetti. Anne Merva Hemdo ve baba Abid Xelef'in ağır yaralandığı bilgisi alındı.

FIRAT BÖLGESİNDE SALDIRI GENİŞLEDİ
İşgal güçleri Minbic kentinin kuzeyinde yer alan Cat ve Masî köylerini de bombaladı. İşgal altındaki Toxar Kebîr köyünden yapılan atışlar nedeniyle sivillerin evleri zarar gördü.

İşgal altındaki Girê Spî kentine bağlı Erîda, Leqleqo, Sewan, Xirbet Beqer ve Kopirlek köyleri de bombalandı.

CİZİRE BÖLGESİNDE YOĞUN BOMBARDIMAN
İşgalci Türk devleti, Tirbespiyê sınır hattında yer alan Rotan köyünde Süryani Sotoro güçlerinin bulunduğu akademiyi bombaladı.

İşgal güçleri geçtiğimiz hafta da Mehrkan Kilisesi ile Rotan ve Mela Ebas köylerini hedef almıştı.

Dirbêsiyê'nin batısında yer alan Çetelê ve Qermanê köyleri de hedef alındı, havan atışları gerçekleştirildi.

Türk devleti, Amûdê ilçesinin batısındaki Cirnik köyünü de ağır silahlarla bombaladı.

TİL TEMİR'E YOĞUN SALDIRI SÜRÜYOR
İşgal saldırıları kapsamında Til Temir cephe hattında yer alan Gozeliyê, Til Leben, Um Xêr, Til Tewîla, Asûran ve Selmase köyleri de bombalandı. Til Tewila'ya yönelik bombardıman devam ediyor.

ŞEHBA'YA ONLARCA OBÜS ATILDI
İşgalci Türk devleti, Kobanê ve Til Temir'in ardından Şehba bölgesinde Şêrawa'ya bağlı Bênê, Sonxanekê ve Qinêtirê köylerine de bombardıman başlattı.

Şu ana kadar bölgeye 30'dan fazla obüs topunun isabet ettiği belirtildi.