23 Eylül 2024 Pazartesi

Tunç: Somali Cumhurbaşkanının oğlunun ülkeye gelmesi söz konusu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer'i katleden Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un ilerleyen günlerde Türkiye'ye gelmesi ve yargılanmasının söz konusu olduğunu söyledi.

İstanbul Fatih'te trafikte motokurye Yunus Emre Göçer'i katleden Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un ülkeden kaçmasına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, "Somali ile ilgili olarak bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. İlk rapora göre tahliye verilmiş, sonrasındaki görüntülerle hemen müdahale edildi ve ikinci rapor alındı. Sürücünün kusurlu olduğu rapor geldi. Adli Tıp'a gönderildi dosya çelişki giderilmesi için. Somali adli makamları ile de görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye'ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak" dedi.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI: TESLİM OLMASINI TAVSİYE ETTİM
Öte yandan Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlunun kaza sonrasında Türkiye'den kaçmadığını, iş için ülkesine dönmesi gerektiğini iddia etti.

Oğlunun çarpışma sonrası kaza mahallinden ayrılmadığını ve ardından günlerce İstanbul'da kaldığını belirten Şeyh Mahmud, "Bu bir kazaydı. Kaçmadı. Bu olayla ilgili bir avukat tuttu. Ve hakkında bir yakalama kararı yoktu" dedi.

Oğlunun Türkiye ile bağlantısının sürdüğünü belirten Şeyh Mahmud, kendisine geri dönüp yargıya teslim olması tavsiyesinde bulunduğunu belirterek "Geri dönüp adalete teslim olmasını söylüyorum. Ama sonuçta o bir yetişkin ve bu onun vereceği bir karar. Ben dönmesi tavsiyesinde bulunuyorum" dedi.