4 Ekim 2024 Cuma

Tüm Emekliler Sendikası: Hakkımız olanı verin

Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi, Attalos Heykeli önünde yaptığı eylemde, "Hakkımız olanı verin. Taleplerimizi karşılayın. Bizimle masaya oturun. Haklarımız için söz sahibi olmak istiyoruz" dedi.

Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi, Attalos Heykeli önünde emeklilere yapılan zammı protesto etti.

"Açlığa teslim olmayacağız" pankartının açıldığı eylemde konuşan Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, "Türkiye'de, bağımsız bilim insanlarının araştırmasına göre enflasyon yüzde 37,6 olarak açıklandı. Oysa hükümet memur emeklilerine yüzde 7,36, işçi emeklilerine yüzde 8,36 gibi komik artışlarla, emeklilerle resmen alay etti. Yani 13,5 milyon emekliye 2021 yılında yine açlık ve sefalet reva görülmüştür. Bu gülünç artışlar dahi, elimize geçmeden eridi. İğneden ipliğe zam üstüne zam yapıldı.  Örneğin; 2020 de TÜİK verilerine göre bile, elektriğe son artışla birlikte yüzde 38,3 doğalgaza yüzde 35,7, köprü geçişlerine yüzde 26, temel gıda ürünlerine yüzde 23'ten yüzde 80'ne varan zamlar yapıldı" dedi.

Sarayın sopası haline dönmüş olan TÜİK'in, saray emriyle gerçek enflasyonu gizlediğini söyleyen Ayar, "Böylece emeklilere ve emekçilere komik ücret artışına meşruluk sağlamaya çalışıyor. TÜİK'e güvenmiyoruz. Zaten hiç kimse de bu kuruma güvenmiyor" diye kaydetti.

Saraya seslenen Ayar, "Hakkımız olanı verin. Taleplerimizi karşılayın. Bizimle masaya oturun. Haklarımız için söz sahibi olmak istiyoruz. Biz emekliler insanca yaşanacak bir yaşamı hak ediyoruz. Bu hakkımızı eninde sonunda örgütlenerek birleşerek ve direne direne kazanacağız" diye konuştu.