23 Eylül 2024 Pazartesi

'TTB'nin yanındayız'

Denizli'de TTB Merkez Konseyi'ne dönük kayyum kararına tepki gösteren emek meslek örgütleri, TTB'nin yanında olduklarını ve mücadelesini sahiplendiklerini vurguladı.

Denizli'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Denizli şubeleri, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına ilişkin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Selda Sevtap Demirci, MK üyelerinin "amaç dışı faaliyet" gerekçesiyle görevden alındığına dikkat çekerek, kararın hukuksuz olduğuna dikkat çekti.

TTB'nin herkesin hak ettiği sağlık hizmetini en nitelikli şekilde almasının, hekimliğin doğru uygulanmasının güvencesi olduğunu söyleyen Demirci, TTB'nin emek, barış, demokrasi mücadelesinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

TTB'nin çağdaş, bağımsız bir hekim örgütü olmasının bu ülkede yaşayan herkes için hayati olduğunu kaydeden Demirci, "TTB tarihi boyunca aldığı her türlü iktidar odağından bağımsız, bilimden yana tutumuyla tüm dünyada örnek gösterilen tabip birliklerindendir" dedi.

TTB'nin duruşu nedeniyle pek çok kez siyasal iktidarın hedefi olduğunu kaydeden Demirci, şöyle devam etti: "TTB kurulduğu günden beri meslek örgütü olduğu hekimler başta olmak üzere sağlık emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik hakları için mücadele ettiği kadar halkın sağlık hakkı mücadelesinin öncüsü de olmuş bir örgüttür. TTB; üretim-tüketim ilişkisi içinde piyasalaştırılan sağlık sisteminin yerine koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelendiği, emekçilerin ve halkın örgütlü yapılarının hizmetin planlanmasından sunumuna kadar karar alma süreçlerinde yer aldığı ücretsiz nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık sistemini savunagelmiştir."

TTB'nin verdiği mücadele nedeniyle Merkez Konseyi'ne kayyum atandığını belirten Demirci, TTB'ye yapılan saldırının tüm sağlık emekçilerine yapıldığını ve TTB'nin yanında olduklarını vurguladı.