4 Ekim 2024 Cuma

TTB: Sağlık Bakanı açıklama yapmalı

TTB Merkez Konseyi, 1 Aralık günü Meclis'e getirilen 3 Aralık günü çekilen düzenlemeyi hatırlattı, Sağlık Bakanlığı'nı açıklama yapmaya davet etti.

Türk Tabipleri Birliği yazılı açıklama yaparak, Sağlık Bakanlığı'nı açıklama yapmaya davet etti.

Hekim ve diş hekimlerinin emeklilik ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenlemenin 1 Aralık günü Meclis gündemine geldiğini, 3 Aralık günü ise çekildiğini hatırlatan TTB, emekli hekim maaşlarının emekli vali maaşlarını geçtiği için düzenlemenin geri çekildiği bilgisini paylaştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI YÖNETEMİYOR
Sağlık Bakanlığı'nın yönet(e)mediğine dikkat çeken TTB, "Türk Tabipleri Birliği olarak pandemideki bilim dışı, şeffaf olmayan uygulamaları görünür kıldığımız gibi, sağlık sisteminin çöküşünü ve hekimlerin tükenmişliğini ortaya koyduğumuz 'Emek bizim, söz bizim' eylem sürecimiz sonrası bakanlığın artık 'sağlık sistemi çok iyi' algısını devam ettiremediğinin farkındayız. Hazırlık yapılmadan sunulan tasarının örgütlülüğümüzün ve kararlılığımızın gün be gün artması nedeniyle hissedilen telaştan olduğunu görüyoruz" diye belirtti.

'NEDEN ZAM YAPMADIĞINIZI AÇIKLAYIN'
Eylem sürecinde ziyaret ettikleri tüm siyasi partilere ilettikleri taleplerinde ısrarcı olduklarını vurgulayan TTB, Sağlık Bakanı'nı bir kez daha uyardı, "Ekranlardan muştuladığınız zammın yapılmadığını topluma açıklamak sizin yükümlülüğünüzdür! Zammın neden yapılmadığını, tasarıya yapılan itiraza karşı bakanlığın ne yapacağını, tasarıda SSK/Bağ-Kur, YÖK kadrosu hekimler, aile hekimleri ile kamuda çalışan hekimler arasında neden ayrım yapıldığını hekimlere açıklamak sizin görevinizdir" diye kaydetti.

'EMEĞİMİZ ÜZERİNDEN SAĞLIK SİSTEMİ GÜZELLEMESİ YAPILMASINI KABUL ETMİYORUZ'
Sağlık emekçilerinin emeği üzerinden sağlık sistemi güzellemeleri yapılmasını kabul etmediklerini kaydeden TTB, "Tasarı derhal kapsayıcılığı artırılarak ve yalnızca emekli maaşları değil, aktif çalışan hekimlerin gelirleri de düzenlenerek Meclis'ten geçirilmelidir. Emeğimizin değersizleştirilmesine karşı bir arada mücadeleye devam edeceğimizi, emeğimizden gelen itiraz gücümüzü çalışma alanlarımıza yansıtmaktan çekinmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz" diye vurguladı.