4 Ekim 2024 Cuma

TTB hekimleri hedef gösteren habere ilişkin yasal işlem başlatacak

Bir televizyon programında hekime yönelik saldırıya teşvik eden ve sağlık emekçilerini hedef gösteren habere tepki gösteren TTB Merkez Konseyi, sağlıkta şiddetin vahim boyuta geldiğini kaydetti. TTB Merkez Konseyi, konuya ilişkin yasal işlem başlatacaklarını duyurdu. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, sağlıkta şiddete yönelik açıklama yaptı. Bir gece önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde dört şiddet vakasının yaşanmasının sağlıkta şiddet konusunda gelinen vahim sonucu gösterdiğini vurgulayan TTB Merkez Konseyi, "Bakanlık bu konuda hâlâ etkili çözüm yollarını devreye sokmaktan imtina ederken; hekimler ve sağlık çalışanları tükeniyor. Sağlıkta şiddet; politikacıların söylemleri, medyanın dili ve sağlık sisteminin çöküşüyle daha da artıyor" dedi.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda hekimler üzerinden gerçeğe aykırı haber ile tüm sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesine tepki gösterilen açıklama şöyle devam etti: "Hekim arkadaşımıza yönelik fiziksel şiddet tehdidini kabul edilemez olduğunu dile getiriyoruz. İlgili yayın hakkında yasal işlemleri başlatacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz."