25 Eylül 2024 Çarşamba

TTB Başkanı Feyzioğlu: İstifa etmeyeceğim

12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısına ilişkin konuşan TTB Başkanı Feyzioğlu, istifa etmeyeceğini belirterek, "Hiçbir şekilde bunlara pabuç bırakma niyetinde değiliz" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, dün Ankara'da Anadolu Yayıncılar Derneği'nin toplantısında İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Dersim, Urfa, Mersin, Bursa, Aydın, Adana, Antalya ve Van barolarının TBB'nin olağanüstü genel kurul taleplerine ilişkin konuştu.

Saray'a gitmesine ilişkin Feyzioğlu, "Barolarımız, 'Feyzioğlu neden Külliyeye gitti?' demişler. Feyzioğlu AP'ye gitseydi, bunu diyecekler miydi? Alman Şansölyesi'ne gidip, 'Türkiye'de insan hakları yoktur, hapishanelerde işkence hem de sistematik işkence vardır.' deseydi bana kızacaklar mıydı? Bilmiyorum. Sadece soruyorum. Feyzioğlu ne yaptı? Meslektaşlarının ve vatandaşların on yıllardır birikmiş sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde en yetkili ve siyasi sorumlu olan Cumhurbaşkanı'na gitti. Sembolik değil, yetkili Cumhurbaşkanı" dedi.

"Süreç bitti mi? Genel kurul olmayacak mı?" sorusuna Metin Feyzioğlu, "Yok biz reddettik, dava açma hakları vardır meslektaşlarımın" yanıtını verdi.

"Olağan Genel Kurul ne zaman?" sorusuna TBB Başkanı Feyzioğlu, "Bir buçuk sene sonra. Kendine güvenen hodri meydan gelir, aday olur, seçilebiliyorsa seçilir. Ama bu arkadaşlarımızın bir kısmı kendi barolarında bir daha seçilemeyeceklerini herhalde düşünüyorlar. 'Feyzioğlu'nu sıkıştırıp, seçimli genel kurul zaten kanunumuzda mümkün değil, ona rağmen seçimli istiyorlar, istifa ettirir, bu kaleyi düşürebilirsek biz de gelir 1-1,5 seneliğine otururuz, sonrası Allah Kerim' diyorlar herhalde" cevabını verdi.

"İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Feyzioğlu, son nefesime kadar 'milli dava' için mücadele edeceğini söyledi. Feyzioğlu, "Benim istikametim doğru, davamız haklı. Neden vazgeçeyim ki? Yaptığımızın yanlışlığını koysunlar ortaya amenna. Akçakale'ye gittim diye Metin Feyzioğlu'nu yerden yere vuracaklar. Hiçbir şekilde bunlara pabuç bırakma niyetinde değiliz. Son nefesime kadar milli dava için mücadele edeceğim. İddia ediyorum bu 12 baronun yönetim kurulu halktan da kendi meslektaşlarından da kopmuştur. Meslektaşlarının sorunlarını çözmek amaçları yoktur, sorunlarının çözülmesine karşı rahatsızlıkları vardır. Arkamızda Türk milleti, avukatların ezici çoğunluğu vardır" diye konuştu.